Styrelsen för Rotary International har bekräftat att utbytena kan påbörjas från början av  juli 2022.

Vi har fått gott om utbytesplatser till Europa, Japan och Taiwan. Antalet platser i USA och Kanada är däremot lägre än tidigare åren. Det kommer att bli gott om platser till Sydamerika och Mexiko. Däremot är starten för australiensiska utbyten i juli-augusti fortfarande osäker.

På flerdistriktets möte den 2 mars 2022 noterades det 109 sökanden till årsutbytet, 52 till sommarutbytet och 13 till lägerutbytet. På basen av dessa siffror och platsbekräftelserna har man nu gjort placeringarna. Man har i mån av möjlighet tagit hänsyn till önskemålen, men i vissa fall har man varit tvungna att placera sökandena i ett tredje eller till och med i ett fjärde önskeland.

Din korrespondent kommer att meddela dig om ditt destinationsland under vecka 10.

Distrikten kommer i mars att hålla en OB-utbildning. Du bör om möjligt delta i utbildningen med dina föräldrar. Inbjudan till utbildningstillfället skickas av ditt distrikts Ungdomsutbyteskommitténs ordförande.

En rikstäckande OB-utbildning för alla som åker till års- och sommarutbytet kommer att hållas i Lahtis den 7 maj 2022 kl 9.00-16.00. Denna utbildning är obligatorisk för dig och dina föräldrar. Under dagen får du mycket omfattande information om bland annat ditt destinationsland, försäkringar, researrangemang och mycket mer. Man kommer överens om jackor och t-shirten för eleverna. Dessa kommer att levereras direkt till din hemadress under sommaren. Inbjudan och instruktioner för utbildningsdagen skickas till dig via e-post.

Vi hoppas att du ännu har tålamod medan du väntar på din bekräftelse. Vi tror att ditt utbyte kommer att gå i uppfyllelse, du kommer att kunna resa i väg och att dina önskemål kommer att gå i uppfyllelse.

 

Antti Salminen

Ordförande

0400-476600