30.4.2020

Toivottavasti voitte kaikki hyvin koronaviruspandemiasta huolimatta.

Monet valtiot ovat rajoittaneet maahan saapumista sekä antaneet tiukkoja määräyksiä mm. raja- tarkastuksiin ja liikkumiseen. Lentoliikenne on vähentynyt murto-osaan normaalista.

Olemme kuitenkin kuulleet jo hyviäkin uutisia eri puolilta maailmaa. Liikkumisrajoituksia on jo osittain purettu, kouluja ja kauppoja on jo avattu.

Suomessa hallituksen julistama poikkeustila jatkuu toukokuun puoliväliin saakka. Sen nojalla annetut määräykset ovat edelleen voimassa.

Rajoitusten purkamista harkitaan Suomessakin. Purkaminen ei kuitenkaan voi tapahtua yhtäkkisesti, vaan se tehdään vaiheittain terveysviranomaisten suosituksiin perustuen.

Matkustusrajoitusten purkaminen tapahtuu hitaasti ja eri maiden kohdalla on siinä eroja. Joidenkin arvioiden mukaan lentoliikennettä lisättäisiin jo toukokuun loppupuolella – kesäkuussa. Tämä tarkoittaisi sitä, että paluu vaihtokohteesta saattaisi olla mahdollista kesäkuusta alkaen. Vielä on kuitenkin ennenaikaista sanoa mitään varmaa, tilanteet saattavat muuttua nopeasti suuntaan tai toiseen.

Suomeen on palannut tähän mennessä n. 50 oppilasta, eniten Euroopasta, mutta myös muista kohdemaista.

Jos kuitenkin haluaisit palata Suomeen jo ennen vaihtovuotesi suunniteltua päättymistä, ota yhteys klubisi counseloriin sekä kirjeenvaihtajaan. Päätöksen vaihdon keskeyttämisestä teette sinä ja vanhempasi yhdessä kohdemaan ja Suomen kirjeenvaihtajien kanssa. Matkajärjestelyissä voit ottaa suoraan yhteyttä lentoyhtiöön tai Pohjanmaan matkatoimistoon Maritta Pennaseen.

Suomeen tultaessa kaikki joutuvat kahden viikon karanteeniin, jolla estetään mahdollinen viruksien leviäminen.

Emme jätä sinua kohdemaassasi yksin. Kirjeenvaihtajamme ovat olleet kaikkiin oppilaisiin yhteydessä ja jatkavat yhteydenpitoa kaiken aikaa. Kirjeenvaihtajat ovat myös yhteydessä kohdemaiden kirjeenvaihtajiin ja tiedottavat kaikista mahdollisista muutoksista. Sinä itse voit olla myös aktiivinen yhteydenpidossa.

Edelleen kuuntele virallisia hostklubisi, kansallisten terveys- viranomaisten ja Ulkoministeriön tiedotteita.

Edellisissä tiedotteissa olevat toimintaohjeet ovat edelleen käytössä. Suhtaudu niihin vakavasti.

Suomen Rotarypalvelun Nuorisovaihdon monipiiri

16.4.2020

Vakavan koronavirustilanteen yhä laajentuessa on Suomen Rotarypalvelun hallitus päättänyt, että kaikki ensi kesän ja syksyn vaihto-ohjelmamme on siirretty vuodella eteenpäin.

Tiedämme, että päätös on vaikea hyväksyä ja se aiheuttaa monelle suuren pettymyksen. Useat vaihtokohteemme ovat siirtäneet vaihdon vuodella eteenpäin ja lisää siirtoja on tulossa. Suurin syy päätöksemme on kuitenkin oppilaiden terveys ja turvallisuus. Koska emme voi pandemian yhä laajentuessa ja vahvistuessa taata turvallisia olosuhteita, olemme päätyneet tähän vaikeaan ratkaisuun.

Pidämme kaikki hakemukset voimassa kaudelle 2021-2022. Tiedämme, että kaikilla ei ole mahdollisuutta lähteä vuoden kuluttua, mutta haluamme kuitenkin tarjota kaikille sen mahdollisuuden. Neuvottelemme yhteistyökumppaneidemme kanssa siitä, että ikärajat voisivat joustaa tämän ainutkertaisen, maailmanlaajuisen epidemian vuoksi. Pyydämme Sinua ilmoittamaan 31.08.2020 mennessä, haluatko lähteä vaihtoon ensi vuonna tai perua hakemuksesi. Palautamme järjestelymaksun niille, jotka eivät voi siirtää lähtöään ensi vuodeksi

Finnish-Estonian Multidistrict (1380-1430)
Tampereentie 84, 66400 Laihia, Finland

27.3.2020

Vuosi- ja kesävaihtoon lähteville suunniteltu koulutuspäivä Lahdessa 25.4.2020 on peruutettu. Koulutusaineisto lähetetään sähköpostilla ja ladataan www.rye.fi sivuillemme.

Vakavasta koronavirustilanteesta huolimatta jatkamme toistaiseksi vaihto-oppilaiden paikkojen vahvistusmenettelyä kaudelle 2020-2021 entiseen tapaan.

Taudin ennustetaan laantuvan 4-6 kuukauden kuluessa, joten vuosivaihtojen aloittaminen elo-syyskuussa 2020 saattaisi olla vielä mahdollista.

Australia ja Uusi Seelanti ovat ilmoittaneet, että eivät ota ollenkaan vastaan vaihto-opiskelijoita kaudella 2020-2021. Pyrimme löytämään vaihtokohteen jostain muualta. Kirjeenvaihtajamme ovat yhteydessä jokaiseen hakijaan ja keskustelevat vaihtoehdoista.

Selvitämme myös olisiko mahdollista aloittaa vaihtovuosi vasta lokakuussa, jolloin vaihdon pituus olisi 8-9 kuukautta.

Mikäli kaikki vaihtokohteet peruuntuvat, annamme kaikille hakijoille mahdollisuuden aloittaa vaihto vuotta myöhemmin, jos he edelleen haluavat lähteä vaihtoon. Joidenkin kohdalla saattaa ikäraja tulla vastaan, yritämme saada poikkeustilanteen vuoksi ikärajoihin joustoa. Etelä-Amerikkaan on jo aiemminkin hyväksytty 18 vuotta täyttäneitä, joten sinne olisi mahdollista mennä niiden, joita esim. Australia ei ikärajoitteen vuoksi hyväksy.

Viisumeja, matkalippuja ja vakuutuksia ei kannatta vielä hankkia.

Kesä- ja leirivaihdot saattavat peruuntua kokonaan.

Seuraamme tilannetta kirjeenvaihtajiemme toimesta jatkuvasti ja tiedotamme teille asiasta kaksi kertaa kuukaudessa. Pyydämme teiltä kärsivällisyyttä.

Finnish-Estonian Multidistrict (1380-1430)
Tampereentie 84, 66400 Laihia, Finland

17.3.2020

Taudin ennustetaan laantuvan 4-6 kuukauden kuluessa, joten vuosivaihtojen aloittaminen elo-syyskuussa 2020 on todennäköisesti täysin mahdollista. Sen sijaan kesävaihtojen kohdalla saatamme joutua luopumaan vaihdoista joidenkin Euroopan maiden kohdalla.

Matkalippujen ja vakuutuksien hankkiminen kannattaa siirtää myöhäisempään ajankohtaan.

Vuosi- ja kesävaihtoon lähteville järjestetään Lahdessa 25.4.2020 koulutuspäivä, johon kutsutaan tänä vuonna oppilaan lisäksi vain toinen vanhemmista. Mikäli valtiovallan taholta suurten tapahtumien pito kielletään, järjestetään koulutus mahdollisesti verkkokoulutuksena. Koulutusaineisto lähetetään sähköpostilla ja ladataan www.rye.fi sivuillemme.

Seuraamme koronatilannetta kirjeenvaihtajiemme toimesta jatkuvasti ja tiedotamme Teille asiasta kaksi kertaa kuukaudessa.

Suomen Rotarypalvelun Nuorisovaihdon monipiiri