Vakavasta koronavirustilanteesta huolimatta jatkamme toistaiseksi vaihto-oppilaiden paikkojen vahvistusmenettelyä kaudelle 2020-2021 entiseen tapaan.

Taudin ennustetaan laantuvan 4-6 kuukauden kuluessa, joten vuosivaihtojen aloittaminen elo-syyskuussa 2020 on todennäköisesti täysin mahdollista. Sen sijaan kesävaihtojen kohdalla saatamme joutua luopumaan vaihdoista joidenkin Euroopan maiden kohdalla.

Pyrimme löytämään vaihtokohteen jostain muualta. Kirjeenvaihtajamme ovat yhteydessä jokaiseen hakijaan ja keskustelevat vaihtoehdoista.

Matkalippujen ja vakuutuksien hankkiminen kannattaa siirtää myöhäisempään ajankohtaan.

Vuosi- ja kesävaihtoon lähteville järjestetään Lahdessa 25.4.2020 koulutuspäivä, johon kutsutaan tänä vuonna oppilaan lisäksi vain toinen vanhemmista. Mikäli valtiovallan taholta suurten tapahtumien pito kielletään, järjestetään koulutus mahdollisesti verkkokoulutuksena. Koulutusaineisto lähetetään sähköpostilla ja ladataan www.rye.fi sivuillemme.

Seuraamme koronatilannetta kirjeenvaihtajiemme toimesta jatkuvasti ja tiedotamme Teille asiasta kaksi kertaa kuukaudessa.

Ystävällisin terveisin
Antti Salminen