Klubit

Rotarytoiminta alkaa paikallisista rotaryklubeista. Klubeja on Suomessa ja Virossa yhteensä 300, joista virolaisia klubeja on 19. Isoissa kaupungeissa saattaa olla useita rotaryklubeja.

Jokainen rotaryklubi päättää itsenäisesti omasta toiminnastaan, kuitenkin Rotaryn arvojen ja tavoitteiden mukaisesti. Rotaryklubit valitsevat vuosittain itselleen presidentin ja muut klubivirkailijat, kuten sihteerin, klubimestarin ja rahastonhoitajan.

Rotaryn keskeisin toimintamuoto on klubikokous, jotka pidetään yleensä samaan aikaan samassa paikassa. Yleisin tapa on kerran viikossa, mutta kokouksia on pidettävä vähintään kaksi kuukaudessa. Klubikokousten lisäksi rotaryklubit järjestävät muuta ohjelmaa, kuten yritysvierailuja, luentoja tai erilaisia jäseniltoja.

Klubikokouksen yhteydessä pidettävät esitelmät ja alustukset ovat yksi toiminnan perusta. Esitelmiä pitävät klubin jäsenet tai heidän kutsumansa asiantuntijat ammatillisista näkökulmista tai muuten ajankohtaisista aiheista.

Rotarit kutsuvat kokouksiin myös vieraita tutustumaan toimintaan ja kuulemaan ajankohtaisia luentoja.

Club Finderilla löydät lähimmän rotaryklubin

Kuusi piiriä, 300 klubia. Club Finder löytää juuri sinulle lähimmän rotaryklubin yhteystietoineen.