The Goodfather auraa nuorille tietä työelämään Forssan seudulla

Forssalainen Sepänhaan Rotaryklubi luotsaa hanketta, joka on poikinut seudun nuorille työpaikkoja ja mahdollisuuksia työkokeiluihin. Vuonna 2015 käynnistetyt toimet ovat johtaneet jo 120 nuoren työllistymiseen.

The Goodfather-hankkeessa työllistetään työttömiä nuoria rotarien avulla ja tuella. Rotarit aukovat ovia yrityksiin ja yhteisöihin ja pitävät yhteyttä yrittäjiin. Nuoria he aktivoivat työllistymiseen ja tukevat kummeina työkokeiluun menevää tai työllistyvää nuorta.

Laajan yhteistyön voimaa

Piiri 1410 myöntämän tuen turvin hankkeen ohjausryhmä kartoitti nuorten tilannetta Forssan kaupungin virkamiesten kanssa. Nuorten työttömyys huiteli noin 20 %:ssa.

Tiivis yhteistyö käynnistyi Palvelukeskus Viltterin, Oppisopimustoimiston ja Lyhty-hankkeen edustajien kanssa. Hankkeen koordinaattoriksi palkattiin työllistämistuella työtön nuori. TGf-koordinaattoriksi valittu Heidi Sipilä aloitti työnsä toukokuussa 2015. 

TGf-koordinaattori perehdytttiin TE-keskuksen, Forssan kaupungin ja ympäryskuntien nuorisotyöllisyysorganisaatioihin ja oppisopimustoimintaan. 

Tehokkaasti tuloksiin

Koordinaattori on laatinut nuorille työelämään ja opintoihin valmentavaa aineistoa ja animaation työllistymisen reiteistä. Hän avasi ja ylläpitää alueen nuorille suunnattua matalan kynnyksen Facebook-sivustoa Nuorten info – Forssan seutu. 

Joulukuun 2015 loppuun mennessä 16 yritystä oli lähtenyt mukaan hankkeeseen. Yrityksiin ohjattiin yhteensä 29 nuorta, ja heistä 10 työllistyi tai aloitti työkokeilun. 

Vuoden 2018 alussa työelämän piiriin oli saatu jo 120 nuorta.