Pelastamme äitejä ja lapsia

Lähes 6 miljoonaa alle 5-vuotiasta lasta kuolee vuosittain aliravitsemuksen, huonon terveydenhoidon ja riittämättömän sanitaation vuoksi. Pyrimme parantamaan ihmisten mahdollisuuksia parempaan terveydenhoitoon, jotta äidit ja lapset voisivat elää hyvää elämää ja kasvaa normaalisti.

Turvaamme äitien ja pienten lasten elämää

Miljoonat lapset menehtyvät vuosittain alle viiden vuoden iässä. Köyhissä oloissa elävät lapset ja äidit ovat erityisen haavoittuvassa asemassa. Ruokaa on vähän, terveyspalvelut ovat puutteelliset ja tieto hygieniasta heikkoa. Äitejä kuolee synnytykseen, vaikka 8 äitiä 10 äidistä olisi pelastettavissa, jos heille olisi tarjolla terveyspalveluita ja osaavaa terveydenhoitohenkilöstöä.

Esimerkiksi Haitissa on hyvin korkea vastasyntyneiden ja synnyttävien äitien kuolleisuus. Haitilaisten äitien ja lasten apuna on nykyisin 12 vapaaehtoisesta terveydenhoitoalan ammattilaisesta koostuva tiimi ja täysin varusteltu jeeppi, jolla tiimi pääsee myös vaikeasti saavutettavissa oleville seuduille.

Intian köyhissä perheissä on paljon aliravittuja äitejä ja keskoslapsia. Pyrimme vähentämään Intian Punen alueen lapsikuolleisuutta tarjoamalla äidinmaitopankista ravitsevaa äidinmaitoa keskosille ja sairaille lapsille ilmaiseksi.

Autamme äitejä ja lapsia kaikkialla maailmassa kouluttamalla hoitohenkilöstöä. Toimitamme raskauteen ja synnytykseen liittyvää välineistöä ja opetamme hoitohenkilöstölle turvallista synnytystä.

Opastamme naisia rintaruokinnassa. Opetamme myös kuinka estää HIV:n tarttuminen äidistä lapseen. Teemme myös HIV/AIDS-testejä. Opetamme äitejä suojelemaan itseään ja lapsiaan sairauksilta. Tarjoamme myös rokotuksia ja antibiootteja.

Tuomme naisten saataville koulutettuja terveydenhoitoalan ihmisiä: lääkäreitä, hoitajia ja kätilöitä. Telelääketieteen keinoin olemme voineet tuoda lääkäripalvelut mm. Nigerian maaseutualueille, Ugandaan, Kongon tasavaltaan ja Zimbabween.

Täällä koti-Suomessakin tuemme lasten hyvinvointia: olemme Lastensairaalan Kunnialahjoittaja. Uudessa Lastensairaalassa hoidetaan kaikkialta Suomesta tulevia pikkupotilaita.