OB-oppilaat ovat meiltä maailmalle lähteneitä oppilaita

OB-oppilaamme 2019-2020

Senja Hanninen

Moi! Mie oon Senja ja oon lähdössä syksyllä 2019 vuodeksi Kanadaan, Albertan osavaltioon. Tällä hetkellä käyn Lappeenrannan Lyseon lukiossa ekaa luokkaa. Harrastan tanssia ja käyn kuntosalilla. Miun perheeseen kuuluu miun lisäksi äiti, isä ja kaksi pikkuveljeä. Hain vaihtoon, koska haluaisin päästä kansainvälistymään, tutustumaan uuteen kulttuuriin ja ihmisiin ja kokemaan uudenlaiset elämäntavat, ja nyt miulla on siihen mahdollisuus! Olen todella innoissani tulevasta vaihtovuodestani ja uskon, että tulen oppimaan Pohjois-Amerikkalaisen kulttuurin lisäksi muistakin kulttuureista muiden vaihto-oppilaiden kautta.

Senja on lappeenrantalainen oppilas, joka lähtee Kotkan Rotaryklubin lähettämänä. Kotkan klubi vastaa tilalle tulevan oppilaan vastaanottamisesta ja sijoittumisesta Kotkaan.

Jade Vuorinen

Olá!

Mie oon Jade ja lähen syksyllä 2019 Lappeenrannasta Brasilian lämpöön Etelä-Amerikkaan. Käyn tätä kirjoittaessani vielä kansainvälisen IB-lukion ekaa luokkaa, ja miun vapaa-ajan harrastuksiin kuuluvat mm. piirtäminen, juoksu ja salilla treenaaminen. Perheenjäseniäni ovat äiti, isä, pikkuveli sekä kaksi mäyräkoiraa ja kissaa. Brasilia oli miun eka maatoive enkä vaihtais sitä mihinkään! Eniten odotan sitä, että pääsen kokemaan vähän rennomman elämäntyylin, värikkään kulttuurin ja kaiken sen monimuotoisuuden ihmisissä ja luonnossa. Brasilia on melkein ku Suomen vastakohta, joten voin vaan kuvitella miten paljon tuun vuodessa oppimaan ja näkemään.

Anni Permi

Moikka!

 Miun nimi on Anni. Käyn parhaillani lukion ensimmäistä luokkaa Lappeenrannan Lyseon lukiossa. Olen lähdössä vaihto-oppilaaksi Brasiliaan syksyllä 2019. Harrastan joukkuevoimistelua, ja omien harjoitusten lisäksi valmennan nuorempia voimistelijoita. Rakastan matkustelua sekä uusiin kulttuureihin tutustumista, ja juuri siksi olen aina unelmoinut vaihtovuodesta maailmalla. Perheeseeni kuuluu äitini ja isäni lisäksi myös pikkuveli, sekä 7-vuotias koiravanhus. Odotan innolla pääseväni näkemään Brasilian värikkään ja iloisen kulttuurin sekä elämäntavan.

Oppilaskuulumisia

Anni Permiltä 20.2.2020

Aurinkoiset terveiset Brasiliasta!

Minun vaihtovuoteni on sujunut kokonaisuudessaan mitä mahtavammin, ja paluupäivä tuntuu olevan aivan liian lähellä, vaikka monta kuukautta onkin vielä koettavana täällä. Olen asunut kahdessa eri host-perheessä, joista jälkimmäisessä tulen pysymään vaihtoni loppuun saakka. Syksy (Brasilian kevät) meni koulussa käydessä, vaihtaritapaamisissa ravaamisessa, uusien harrastusten kokeilemisessa sekä auringosta nauttiessa. Joulu Brasiliassa oli hyvin erilainen kokemus. Myös uudenvuoden aatto oli varmasti yksi ikimuistoisimmista kokemuksistani! Tammikuu vierähti n. 50 muun vaihtarin kanssa Brasilian koillis-rannikolla matkustaessa. Matkalla pääsimme mm. surffaamaan, maistelemaan paikallisia ruokia, buggy-ajelulle hiekka dyyneillä,  ja lopulta pääsimme näkemään Rio de Janeiron upean kaupungin! Kokonaisuudessaan 30 päivää kestänyt reissu oli epäilemättä elämäni paras matka.
Nyt helmikuussa koulu on taas alkanut, ja arkeen on palattu. Karnevaalit häämöttävät jo kalenterissa, joka täällä tarkoittaa lähes viikon vapaita koulusta. Toukokuussa matkaan jälleen muiden vaihtareiden kanssa,  tälläkertaa Amazonille. Edessä on varmasti upea reissu! Portugalin kieli on tarttunut todella hyvin, eikä enään moneen kuukauteen ole tarvinnut käyttää englantia.

Vielä lopuksi haluan kiittää teitä, Rotarit, tästä mahdollisuudesta. Olen nähnyt niin kauniita paikkoja, saanut ystäviä ympäri maailmaa, oppinut uuden kielen, ja päässyt elämään uuden, värikkään kulttuurin keskellä.
Mikään näistä ei olisi ollut mahdollista ilman teitä!

 

Jade Vuoriselta 3.3.2020

Terveisiä karnevaaleilta!

Vuoteni Brasiliassa on nyt jo yli puolessa välissä. Aika on kulunut niin äkkiä etten voi uskoa, mutta tavallaan on myös ihan hullua miettiä miten paljon kaikkea olenkaan ehtinyt kokemaan ja näkemään näin lyhyessä ajassa. Nyt talvella on tullut liikuttua ympäri Brasilian koillisosaa ja käytyä myös Rio de Janeirossa, syksyllä taas aikaa vietin lähinnä koulussa, Rotaryklubin toiminnan parissa ja kavereiden kanssa omassa kaupungissani.

Matkustelusta, trooppisista rannoista ja keskellä talvea vietetystä kesälomasta huolimatta parasta tähän asti ovat kuitenkin olleet kaikki uudet ihmiset joihin olen saanut tutustua täällä, niin muut vaihtarit kuin paikallisetkin. Suomi ja Brasilia ovat kuin yö ja päivä, mutta on silti ollut upeaa huomata miten olen alkanut samaistumaan brasilialaisiin ja voin jo sanoa kokevani myös tämän kulttuurin ikään kuin omakseni. Portugalia olen oppinut puhumaan niin etteivät paikallisetkaan aina näytä huomaavan ulkomaalaista taustaani, ja espanjan taitonikin ovat uusien vaihtarikavereiden myötä parantuneet. Kielten lisäksi olen oppinut paljon itsestäni ja ympäröivästä maailmasta, enemmän kuin ikinä olisin voinut kuvitella. Tunnen oloni joka päivä ihan sanoinkuvaamattoman onnekkaaksi ja kiitolliseksi että saan tuntea juuri tämän paikan ja kulttuurin, enkä aina vieläkään voi uskoa tätä kaikkea todeksi.

Olen rakastunut Salvadorin kaupunkiin ja sinne on tullut matkusteltua bussilla lähes joka toinen viikko. Nyt lähipäivinä siellä juhlittu karnevaali oli myös yksi elämäni hienoimmista kokemuksista ja odotan innolla kaikkea mitä nämä tulevat kuukaudet tuovat tullessaan. Esimerkiksi matka Manaukseen ja Amazonin sademetsään on jo ihan muutamien viikkojen päässä!

Koko vaihtovuoteni ajan olen kirjotellut ja tulen myös kirjoittamaan blogia osoitteeseen https://jadeabroad.com, joten suosittelen tsekkaamaan myös sen läpi! Sieltä löytyy tarkempia kertomuksia arjestani ja kokemuksistani täällä Atlantin toisella puolella.

Kiitän teitä rotareita hienosta työstä, tuesta ja kaiken tämän mahdollistamisesta. En voisi kuvitellakaan edustavani mitään muuta yhdistystä, ja toivon että voin vielä tämän vuoden päätyttyäkin olla vielä aktiivisesti mukana toiminnassanne!

Jade

Kokoontumistiedot

Paikka:
Lappeenrannan Upseerikerho
Upseeritie 2
53900 Lappeenranta

Aika:
Kevätkaudella 2022 joka kuukauden ensimmäinen ja kolmas keskiviikko 17-18 Eletään koronatilanteen mukaan.

Varmista tapahtumista

Tapahtumat

Ei tapahtumia
Share This