Olemme osa kansainvälistä Rotarya

Rotary International

Rotary International tukee ja ohjaa rotareita ja klubeja ja piirejä Rotaryn tavoitteiden toteuttamisessa. Rotary Internationalin ylin päättävä elin on vuosikokous, jonne jokaisella klubilla on oikeus lähettää virallinen edustaja ja jonne jokaisella rotarilla on oikeus osallistua.

Rotary Internationalin keulahahmo on vuosittain vaihtuva presidentti. Rotaryvuonna 2022-2023 RI:n presidenttinä toimii Jennifer E. Jones, Rotary Club of Windsor-Roseland, Ontario, Kanada.

 

Jennifer E. Jonesin vuoden tunnus on ”Imagine Rotary”. Jennifer haluaa nähdä Rotaryn, jossa jäsenet toimivat tehdäkseen unelmistaan totta ja saadakseen kaiken irti klubikokemuksistaan. Hän kehottaa jäseniä olemaan enemmän tekemisissä toistensa kanssa ja käyttämään näitä yhteyksiä kumppanuuksien rakentamiseen, jotka muuttavat maailmaa.

Rotary Internationalin pääkonttori on Evanstonissa Illinoisissa lähellä Chicagoa. Pääkonttorissa työskentelee pääsihteerin johdolla noin 530 henkilöä. Pääkonttorin lisäksi Rotary Internationalilla on seitsemän aluetoimistoa eri puolilla maapalloa. Zürichissä oleva Euroopan ja Afrikan toimisto (EAO) palvelee suomalaisia rotareita.

Joka kolmas vuosi kokoontuu Rotary Internationalin parlamentti, Council of Legislation (COL) Chicagoon uudistamaan Rotaryn säännöt. Jokainen rotari, klubi tai piiri voi tehdä sääntömuutosehdotuksia parlamentille. Otsikkokuva on parlamentin kokouksesta Chicagosta huhtikuulta 2019.

Linkin Rotary Internationalin verkkosivuille löydät näytön oikeasta yläkulmasta: ”Rotary.org”.

Share This