Olemme osa piiriä 1385

Rotarypiirit

Suomessa on viisi rotarypiiriä, joihin kuuluu Suomen lisäksi Viro. Jokaista piiriä johtaa piirikuvernööri.

Oma vanha piirimme D1380 ja Pohjos-Suomen piiri D1400 yhdistyivät 1.7.2020 uudeksi piiriksi D1385. Maantieteellisesti tämä uusi piiri on Suomen suurin, käsittäen yhteensä  59 rotaryklubia Kristiinankaupungista Ivaloon.

Piirin toimintaa johtaa vuosittain vaihtuva piirikuvernööri eli DG. Hänen tukenaan toimivat piirineuvosto, komiteat ja toimikunnat sekä piirin eri alueiden apulaiskuvernöörit. Klubit tekevät ehdotukset kuvernööreistä, ja piirin nimeämiskomitea valitsee ehdokkaista sopivimmaksi katsomansa kuvernöörin. Tuleva kuvernööri nimitetään Rotary Internationalin maailmankonferenssissa. Uuden piirimme ensimmäisenä kuvernöörinä kaudella 2020-21 toimi Venanzia Rizzi Oulu City Rotaryklubista. Kaudella 2021-22 kuvernöörinämme toimii  DG Kari Nirha ihan tuosta naapuristamme eli Lapua-Kiviristin Rotaryklubista.

Piiri järjestää klubeille vuosittain useita tapahtumia. Tärkeimpiä kaikille rotareille tarkoitettuja yhteisiä tapahtumia ovat syyskauden piirikokous ja keväällä pidettävä juhlava piirikonferenssi.

Piiri järjestää myös erilaisia koulutustapahtumia, joista tärkein on alkuvuodesta pidettävä PETS-koulutus tulevan rotaryvuoden klubien presidenteille ja muille klubivirkailijoille.  Lisäksi tarjolla on mm. nuorisovaihdon ja rotarysäätiöasioiden koulutusta sekä RLI eli Rotary Leadership Institute -koulutus.

Piirikuvernööri vierailee kaikissa piirinsä klubeissa toimivuotensa aikana. Apulaiskuvernöörit toimivat kuvernöörin apuna ja linkkinä omien alueidensa klubeissa. Oman ”kulmakuntamme” eli Lapuajokilaakso-alueen AG:na aloitti kauden 2021-22 alusta oma klubiveljemme Jarmo Vainionpää .

Kuvassa  past-kuvernööri (eli PDG ) Venanzia Rizzi vierailulla klubissamme 26.9.2020

HELA Ravintola
Kauppatie 109
62200 Kauhava

Torstaisin klo 18.00
Ennen kokousta on mahdollisuus ruokailuun alk. 17.15.
Ruokailuun ennakkoilmoittautuminen.