Nuorisovaihto

Rotaryn nuorisovaihto on turvallinen ja usein varsin edullinen tapa lähteä ulkomaille vaihto-oppilaaksi.  Rotaryn nuorisovaihto on sertifioitua ja valvottua. Nuorta sitovat rotareiden ohjeet ja säännöt, se on osa turvallisuutta. Nuori ja hänen perheensä koulutetaan vaihtovuoden vaatimuksiin ennen nuoren lähtöä.

Vastaanottava perhe ottaa nuoren perheenjäsenekseen. Vastaanottava rotaryklubi huolehtii mm. saapuvan vaihto-oppilaan koulukustannuksista. Nuori saa myös pientä kuukausirahaa rotaryklubiltaan. Perhe ei saa rahallista korvausta nuoren ylläpidosta.

Suomeen saapuville vaihto-oppilaille tarvitaan isäntäperheitä. Nuori on vaihtovuoden aikana yleensä kolmessa perheessä, noin neljä kuukautta jokaisessa. Kun haluat tarjota turvallisen kodin Suomeen saapuvalle nuorelle, ota yhteyttä klubimme nuorisovaihtoasiamieheen. 

Kun rotaryklubi ottaa vastaan ulkomaisen vaihto-oppilaan, se tarkoittaa samalla, että meiltä vastavuoroisesti pääsee nuori ulkomaille. Ulkomailla koulunkäynti ei suinkaan aina ole oppilaalle ilmaista, mutta nuoren vastaanottava rotaryklubi vastaa näistäkin kustannuksista. Nuori saa myös samat edut ja huolenpidon kuin maahamme saapuva nuori.

Kiinnostuitko nuorisovaihdosta?

Kauhavan Rotarynklubin kautta voit päästä vuosivaihtoon, kesävaihtoon tai leirivaihtoon. Näistä eri vaihtomuodoista voit  lukea lisää Suomen Rotaryn nuorisovaihdon sivuilta. Hakuaika seuraavan vuoden vaihtoihin on hakuvuotta edeltävänä syksynä. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä klubimme nuorisoasiamieheen ja kysy lähetämmekö vaihto-oppilaan tulevana vuonna.

Kysy meiltä rohkeasti lisää Rotaryn nuorisovaihdosta!

Paranna kielitaitoasi ja esittele suomalaista elämää – ota perheeseen Rotary-vaihto-oppilas !

Ulkomailta Suomeen tuleva vaihto-oppilas annetaan lapseksi hyvään kotiin, jossa hän saa tukea ja turvaa tutustuessaan uuteen kulttuuriin.

Oppilaalla on yleensä 2-3 isäntäperhettä, jolloin kunkin perheen osuudeksi tulee noin 3-5 kk. Isäntäperheen velvollisuutena on järjestää oppilaalle majoitus – mieluiten oma huone – ja ravinto.
Isäntäperheenä toimiminen ei maksa mitään eikä siitä myöskään makseta korvausta.

Oppilaan vastaanottanut Rotary–klubi toimii oppilaan kummina ja vastaa koulupaikan varaamisesta, oppikirjoista, koulukuljetuskustannuksista ja maksaa oppilaalle kuukausittain taskurahaa. Kummiklubi tukee omalta osaltaan myös isäntäperheitä ja on niihin yhteydessä vaihtovuoden aikana.

Rotaryt perehdyttävät kaikki isäntäperheet, jotta nuorisovaihdon ”pelisäännöt” sekä oppilaan oikeudet ja velvollisuudet tulevat kaikille tutuiksi. Isäntäperheet voivat olla monenlaisia, joten kotona ei esim. tarvitse olla samanikäisiä nuoria. Mikäli perheessä on nuorempia pikkusiskoja tai –veljiä, toimivat he usein mainioina suomen kielen opettajina. Vastaavasti eläkkeellä olevilla pariskunnilla saattaa olla erinomaiset mahdollisuudet tarjota aikaa kulttuurin ja kielen opastamisessa.

Mikäli olette kiinnostuneet toimimaan isäntäperheenä, kerromme mielellään lisää ja tapaamme perhettänne hyvissä ajoin ennen oppilaan Suomeen tuloa.

Yli 40-vuoden kokemuksella

 

 

 

Klubimme aloitti nuorisovaihtotoiminnan jo v. 1976. Juhlavuonna 2016 julkaisimme siihenastisesta toiminnastamme  n. 200-sivuisen historiikin, jossa yli 50 kirjoittajaa muistelee omia kokemuksiaan vaihtovuodestaan tai isäntäperheenä olostaan. Lue lisää aiheesta täältä:

 

 

Kokoontumistiedot

Paikka:
Kausi aloitetaan Mutterin kokoustiloissa ja mahdollisista muutoksista tiedotetaan aikanaan.

Osoite: Lentoasemantie, 62230 Kauhava

Aika:
Torstaisin klo 18.00

Tapahtumat

Share This