15.9.2022

Tiedotusvälineille

Uudellamaalla oleville ukrainalaispakolaisille 25 000 dollarin avustus rotareilta

Kansainvälinen Rotarysäätiö on kerännyt yhteensä yli 15 miljoonaa euroa ukrainalaisten hyväksi. Rotarysäätiö ohjaa katastrofirahaston varoja tehostetusti Ukrainaan ja lähialueille, joissa vastaanotetaan pakolaisia. Suomen ja Viron yhteinen rotarypiiri haki ja sai säätiöltä 25 000 dollaria käytettäväksi Uudenmaan alueella olevien pakolaisten auttamiseen. Myönnetyt varat ohjataan espoolaisen Suomenoja Ukraine Aid -avustuspisteen toimintaan.

”Rotarysäätiön myöntämä apuraha käytetään elintarvikkeisiin, jotka pyritään mahdollisuuksien mukaan hankkimaan lähialueen tuottajilta. Lisäksi hankitaan hygienia- ja siivoustuotteita, jotka nekin tilataan kotimaisilta yrityksiltä”, rotarypiirin säätiökomitean puheenjohtaja Irmeli Viherluoto-Lindström kertoo.

Ukraine Aid -avustuspiste on toiminut Espoon Suomenojalla jo reilut kolme kuukautta, ja se kokoaa apua tarvitsevat yhteen. Avustuspisteellä on ollut jo yli 16 000 asiakaskäyntiä, ja sen kautta on mennyt valtava määrä tarvikkeita sotaa paenneille.

“Ukrainan sotaa Suomeen paenneet ihmiset tarvitsevat kaiken tukemme. Heidän selviytymisensä arjesta ja mahdollisuutensa kotoutua suomalaiseen yhteiskuntaan edellyttää sitä, että me seisomme heidän rinnallaan niin nyt kuin jatkossakin. Rotareiden avustus on todella tervetullut ja helpottaa monen elämää”, 

Ritva-Liisa Luomaranta Suomenoja Ukraine Aidista sanoo: Rotarysäätiö on myöntänyt tähän mennessä enintään 25 000 US dollarin suuruisia säätiöapurahoja noin 100 000 euron edestä eri puolelle Suomea saapuneiden Ukrainan pakolaisten tukemiseksi. 

Yksittäiset rotarit ja Rotaryklubit Suomessa ja Virossa ovat sodan alusta saakka keränneet satojen tuhansien eurojen arvosta lahjoituksia. Suurin osa näistä lahjoituksista on toimitettu suoraan Ukrainassa sijaitseville Rotaryklubeille edelleen ohjattavaksi avustuskohteisiin.

”Ukrainassa on sodan tähden käynnissä vakava humanitäärinen kriisi. Tilanne koskettaa meitä kaikkia, ja siksi rotarit Euroopassa ja maailmalla ovat yhdistäneet voimiaan auttaakseen ukrainalaisia eri tavoin. Verkostomme on vahva, ja apu menee sinne, missä sitä eniten tarvitaan”, Viron ja Etelä-Suomen rotarypiirin kuvernööri Urmas Kaarlep sanoo.  

Viron ja Etelä-Suomen Rotary-piirissä numero 1420 toimii noin 2500 rotaria 71 klubissa. Maailmassa rotareita on 1,4 miljoonaa. https://rotary.fi/d1420/rotarypiiri-1420/ 

Kuvia Suomenoja Ukraine Aid -avustuspisteestä: https://drive.google.com/drive/folders/130G0SLBxMwwz4-VKIcEUuK_giOJOrkfC?usp=sharing

Lisätietoa:

Irmeli Viherluoto-Lindström

Säätiökomitean puheenjohtaja, Rotarypiiri 1420

Puh. +358 500 467 249

irmelivlindstrom@icloud.com