Rotarysäätiö

Rotarysäätiö auttaa lähellä ja kaukana

Rotarien ja rotaryklubien lahjoitukset hyväntekemiseen ohjataan Rotarysäätiön kautta apua tarvitseville niin lähelle kuin kauaskin. Säätiön apurahamallien avulla rotarit voivat auttaa ihmisiä omassa elinpiirissään ja maailmanlaajuisesti – viedä apunsa sinne, missä hätä ja tarve on suurin. Rotarysäätiö on luokiteltu yhdeksi maailman luotettavimmista säätiöistä (Charity Navigtator), joka vie avun varmasti perille.

Rotarypiirin avustustoimintaa koordinoi rotarysäätiökomitea. Säätiökomitea kannustaa, kouluttaa ja avustaa rotareita piirinsä alueella tapahtuvassa varainhankinnassa ja avustustoiminnassa. Keskeisimmät rotarysäätiön avustustoiminnan muodot ovat piiriapurahojen vuosittainen valmistelu, avustettavien klubihankkeiden valinnat ja maksatusten raportointi Rotarysäätiölle.
Piiriapurahaprosessin lisäksi rotarysäätiökomitea avustaa klubeja ja rotareita Poliorahaston avustusten keräämisessä. Lahjarahastoon tehtävät suuremmat lahjoitukset ja testamentit vaativat usein säätiökomitean asiantuntemusta.

Rotarysäätiölle tehtävistä lahjoituksista jaetaan rotareille myös tunnustuksia. Tunnetuin tunnustuksista on Paul Harris Fellow -mitali. Piirin rotarysäätiökomitea tilaa nämä tunnustukset aluetoimistosta Zürichissä.

Suuremmista kansainvälisistä avustuksista – Global Grant -hankkeista – kerrotaan kansainvälisten projektien osiossa.

Ota yhteyttä:

Piirin 1420 Rotarysäätiökomitean puheenjohtaja
Irmeli Viherluoto-Lindström, Munkkiniemi-Munksnäs
Mobile +358-500467249
E-mail: irmelivlindstrom(at)icloud.com