Raahen uuden padelhallin eli Padelpallon yläkerran kahviossa nautimme pullakahvit. Aluksi Hannu Koskela Kiinteistö Oy Padel Finland Raahesta kertoi hallin rakentamisesta. Hanke on yksityinen ja sen mahdollisti Asko Myllymäki. Raahen padelhalli valmistui viime keväänä ja siinä on viisi kenttää. Rakennustarvikkeiden saannissa on ongelmia ja se viivästi projektia. Kentät ovat kooltaan 10 kertaa 20 metriä. Korkeus on 11,5 metriä ja joskus pallo lentää niin korkealle! Kenttä on jaettu tenniskentän tapaan kahteen osaan verkolla. Kenttää ympäröi kolme metriä korkeat Italiasta hankitut lasiseinät. Kentät ovat todella näyttäviä italialaisia desing-kenttiä. Ne ovat nyt täällä Raahessa ensimmäisiä Suomessa. Päätyseinät on verhottu koivumetsäaiheisilla akustiikkalevyillä. Muuten halli olisi aika meluisa.

Asko Myllymäki kertoi ihastuneensa padeliin Espanjassa. Siellä sitä pelasi monen ikäiset, jopa ikäihmiset. Peli on alun perin lähtöisin Etelä-Amerikasta.  Se helpompaa kuin tennis. Aloituskynnys on matala. Suurimmalla osalla pelaajista ei ole tennistaustaa. Ennen tätä padelhallia Raahessa oli vain kymmenkunta lajin harrastajaa, jotka kävivät pelaamassa Oulussa. Nyt Raahessa on niitä satoja. Asko Myllymäki kertoi pelistä ja näytti erilaisia lyöntitapoja, kuten volley, bandeja, vibora ja bahada. Pelaaminen tapahtuu koko vartalolla, ei vain käsillä. Squashia padel muistuttaa hieman, koska pallo saa pompata seinästä mutta palloa ei saa suoraan lyödä seinään. Kentän alusta on pehmeä, joten jalat eivät rasitu niin paljon kuin kovalla tenniskentällä.

Esitysten jälkeen rotareilla oli mahdollisuus kokeilla lajia. Yli puolet niin tekivätkin. Kommentit olivat positiivisia. Laji tuntuu mukavalta ja sosiaaliselta. Raahen padelhallin nettisivut ovat osoitteessa: https://padelpallo.fi/ Tarkempaa tietoa pelistä on esim. täällä: https://www.padeltieto.fi/

Translate »
Share This