Rotary Internationalin (RI) sääntövaltuuskunta (CoL = Council on Legislations)

RI:n säännöstön mukaan RI:n keskeisiä elimiä ovat

• vuosikokous, kongressi (Convention)
  • sääntövaltuuskunta (COL), joka kokoontuu joka kolmas vuosi
  • RI:n hallitus (Board)
  • RI:n presidentti
  • RI:n sihteeristö

Sääntövaltuuskunta on Rotary Internationalin säännöstöstä päättävä elin, johon kuuluu jokaisesta piiristä yksi piirikokouksen valitsema edustaja. Sääntövaltuuskunta kokoontuu joka kolmas vuosi Chicagoon uudistamaan Rotaryn säännöt, jokaisella piirillä on yksi äänivaltainen edustaja. Piirien edustajia on kokouksessa noin 530 ja lisäksi RI:n henkilökuntaa hoitamassa kokouksen järjestelyjä. Viimeisin kokous oli huhtikuussa 2019 Chicagossa ja seuraava on huhtikuussa 2022.

Aikavälillä 15.10.2021 – 1.11.2021 piirien COL-edustajat äänestävät sääntömuutosehdotuksista netissä. Ehdotukset on juusi koottu kirjaksi, joka löytyy tästä linkistä –> PROPOSED LEGISLATION -kirja (217 sivua)

Rotary.fi/D1385/blog/ajankohtaiset/COL

Mahdolliset piirin 1385 rotarien kommentit, mielipiteet ja ehdotukset voitte meilata piirimme COL-edustajalle: Jaakko.Panula@gmail.com, joka toimii myös Rotary-vyöhykkeemme (Zone 17) Houston 2022 Rotary Conventionin promo-edustajana.

Suomen Rotarypiirien COL-edustajat 2020-23 Prahan Instituutissa vasemmalta: Jaakko Panula (D 1385), Niko Niemi (D 1390), Ari Jussila (D 1430), Kari Kivistö (D 1410), Ilkka Torstila (D 1420).

RI:n MyRotaryn COL-sivu