Luotettava ja arvostettu nuorisovaihto

 

Rotaryn nuorisovaihto on turvallinen ja varsin edullinen tapa lähteä ulkomaille vaihto-oppilaaksi.  Toiminta on sertifioitua ja valvottua. Nuorta sitovat rotareiden ohjeet ja säännöt, mikä on olennainen osa turvallisuutta. Nuori ja hänen perheensä koulutetaan vaihtovuoden vaatimuksiin ennen nuoren lähtöä.
 
Vastaanottava perhe ottaa nuoren perheenjäsenekseen. Vastaanottava rotaryklubi huolehtii mm. saapuvan vaihto-oppilaan koulukustannuksista. Nuori saarotaryklubiltaan myös pientä kuukausirahaa. Perhe ei saa rahallista korvausta nuoren ylläpidosta
 

Suomeen saapuville vaihto-oppilaille tarvitaan lisää isäntäperheitä.
Nuori on vaihtovuoden aikana yleensä kolmessa perheessä, noin neljä kuukautta jokaisessa. Kun haluat tarjota turvallisen kodin Suomeen saapuvalle nuorelle, ota yhteyttä klubimme nuorisovaihtoasiamieheen.

Vastavuoroisuus. Kun rotaryklubi ottaa vastaan ulkomaisen vaihto-oppilaan, se tarkoittaa samalla, että meiltä pääsee nuori ulkomaille. Ulkomailla koulunkäynti ei suinkaan aina ole oppilaalle ilmaista, mutta nuoren vastaanottava rotaryklubi vastaa näistäkin kustannuksista. Nuori saa myös samat edut ja huolenpidon kuin maahamme saapuva nuori.

Nuorisovaihto on monen klubin palvelutoiminnan tärkeimpia ja näkyvimpiä toimintamuotoja. Piiristämme lähtee vuosittain lukuisia nuoria vaihtoon ja vastaavasti nuoria saapuu maahamme eri puolilta maapalloa. Suosituimpien kohteiden Yhdysvaltojen, Kanadan ja Australian rinnalle on noussut vahvasti Eurooppa.  Myös Latinalainen Amerikka ja Kauko-Itä kiinnostavat.

Piirissämme järjestetään myös eri teemoihin keskittyviä leirejä. Kesäleirillä ulkomailta Suomeen tulevat nuoret asuvat ensimmäiset päivät perhemajoituksessa tutustuen suomalaiseen arkeen. Tämän jälkeen he kokoontuvat teemaleirilleen. Näin nuoret tutustuvat luontevasti Rotaryn kansainväliseen henkeen.

Lue lisää nuorisopalvelusta ja Rotaryn nuorisovaihdosta.

Rotex-toiminta yhdistää entisiä vuosivaihto-oppilaita

Rotexit auttavat monipiiriä ja piirejä lähtevien vaihto-oppilaiden opastamisessa ja saapuvien tukihenkilöinä. He voivat toimia myös tutoreina kesäleireillä, nuorisovaihdon järjestämillä matkoilla ja saapuvien oppilaiden orientaatioleireillä. Rotex toimii Suomen Rotarypalvelun nuorisovaihdon monipiiriorganisaation alaisuudessa ja rotexit noudattavat Rotaryn sääntöjä.

Kiinnostuitko nuorisovaihdosta?

Rotaryn kautta voit päästä vuosivaihtoon, kesävaihtoon tai leirivaihtoon. Näistä eri vaihtomuodoista voit  lukea lisää Suomen Rotaryn nuorisovaihdon sivuilta. Hakuaika seuraavan vuoden vaihtoihin on hakuvuotta edeltävänä syksynä. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä klubimme toimihenkilöihin ja kysy lähetämmekö vaihto-oppilaan tulevana vuonna.

Kysy rohkeasti lisää Rotaryn nuorisovaihdosta.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja 
Matias Granvik, Törnävä (Seinäjoki)
Mobile +358-40-709 5588
E-mail: mattismr@gmail.com

 

 

Translate »