Olemme osa kansainvälistä Rotarya

Rotary International

Rotary International (RI) tukee ja ohjaa rotareita ja klubeja Rotaryn tavoitteiden toteuttamisessa. Rotary Internationalin ylin päättävä elin on vuosikokous, jonne jokaisella klubilla on oikeus lähettää virallinen edustaja ja jonne jokaisella rotarilla on oikeus osallistua.

RI:n keulahahmo on vuosittain vaihtuva presidentti.

RI:n pääkonttori on Evanstonissa Illinoisissa lähellä Chicagoa. Pääkonttorissa työskentelee pääsihteerin johdolla noin 530 henkilöä.

Rotary Internationalilla on lisäksi seitsemän aluetoimistoa eri puolilla maapalloa.

Zürichissa sijaitseva RI:n alainen Euroopan ja Afrikan aluetoimisto (EAO) palvelee suomalaisia ja virolaisia rotareita. Zürichin toimistossa työskentelevä Sari Miettinen palvelee klubeja ja piirejä suomeksi, ruotsiksi, saksaksi ja englanniksi.

RI:n Zürichin aluetoimiston yhteystiedot:

Rotarysäätiö

Rotarysäätiö on maailman suurimpia yksityisiä hyväntekeväisyystoimijoita. Säätiö sijoittuu kärkisijoille toimijoiden läpinäkyvyys- ja luotettavuusvertailussa.

Rotarysäätiö koordinoi ja rahoittaa rotarien maailmanlaajuista palvelutoimintaa. Säätiön työ perustuu vapaaehtoisiin lahjoituksiin sekä pääoman tuottoon, jotka kanavoidaan koulutusprojekteihin ja humanitaariseen avustustyöhön.

Tärkeä kannustin on Paul Harris Fellow -tunnustus. Sen säätiö myöntää jokaista tuhannen dollarin lahjoitusta kohti. Rotaryn perustajan Paul Harrisin nimeä kantavia PHF-tunnustuksia on myönnetty maailmanlaajuisesti yli miljoona.

Translate »