Koronatilanteen vuoksi Tammer Nova kokoontuu toistaiseksi etänä käyttäen Teams-ohjelmistoa. Tässä muutama käytännnön vinkki ohjelmiston asentamiseen ja käyttöön.
Ohjelmisto toimii sekä tietokoneella (Win/Lin/Mac) että puhelimella ja tabletilla (Android/iPhone). Nämä ohjeet on tehty Windows-koneita ajatellen, mutta soveltuvat suurimmalta osin muillekin järjestelmille. Teamsiä on mahdollista käyttää myös nettiselaimella. Sovellus kuitenkin toimii paremmin, joten sen käyttö on suositeltavaa.
Asentaminen
- Asenna ilmainen Teams-sovellus tietokoneellesi https://products.office.com/fi-fi/microsoft-teams/download-app . Huom. Lataus tietokoneelle EI tapahdu kohdasta ”Anna sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle latauslinkin.”, vaan ylempää siitä missä lukee ”Lataa Teams työpöytälaitteeseesi” ja nappi ”Lataa Teams”.
- Latauksen jälkeen tuplaklikkaa tiedostoa ja asenna se. Huom. Teamsiä ei tarvitse tämän jälkeen avata ja kirjautua.
Kokoukseen liityttyminen
- Ennen kokousta saat sähköpostilla kalenterikutsun, jossa on mukana liittymislinkki. Kalenterikutsua ei tarvitse hyväksyä. Ei se toki mitään haittaakaan.
- Paina kutsussa olevaa linkkiä ”Join Microsoft Teams Meeting”. Linkki voi olla hieman eri näköinen riippuen käyttämästäsi järjestelmästä ja kieliasetuksista, esim. nappi ”Liity kokoukseen”.
- Tämän jälkeen tulee kysymys haluatko avata yhteyden Teams-sovelluksella vai jollain muulla. Valitse Teams.
- Loppu pitäisi olla melko selvää: Kirjaa nimesi ja liity kokoukseen.
Teamsin käyttövinkkejä
- Videon käyttö kuormittaa verkkoa ja heikentää yhteyden laatua. Oman videolähetyksen voi poistaa päältä painamalla kameranikonia. Tämä on hyvä käytäntö silloin kun ei itse puhu.
- Mikrofonin mykistäminen auttaa puolestaan äänen laadussa. Linjalle ei tule kolinoita, rapinoita, äänen kiertoa, yms.
- Mikrofonilla varustetut kuulokkeet parantavat myös äänen laatua. Äänen kiertoon auttavat myös sellaiset kuulokkeet, joissa ei ole mikrofonia.
- Kokouksessa voi viestiä myös kirjoittamalla ja voit nähdä muiden osallistujien nimet listana (ks. ”3 pistettä”-ikoni).