Nuorisovaihto

Rotaryn nuorisovaihto on turvallinen ja usein varsin edullinen tapa lähteä ulkomaille vaihto-oppilaaksi.  Rotaryn nuorisovaihto on sertifioitua ja valvottua. Nuorta sitovat rotareiden ohjeet ja säännöt, se on osa turvallisuutta. Nuori ja hänen perheensä koulutetaan vaihtovuoden vaatimuksiin ennen nuoren lähtöä.

Vastaanottava perhe ottaa nuoren perheenjäsenekseen. Vastaanottava rotaryklubi huolehtii mm. saapuvan vaihto-oppilaan koulukustannuksista. Nuori saa myös pientä kuukausirahaa rotaryklubiltaan. Perhe ei saa rahallista korvausta nuoren ylläpidosta.

Suomeen saapuville vaihto-oppilaille tarvitaan isäntäperheitä. Nuori on vaihtovuoden aikana yleensä kolmessa perheessä, noin neljä kuukautta jokaisessa. Kun haluat tarjota turvallisen kodin Suomeen saapuvalle nuorelle, ota yhteyttä klubimme nuorisovaihtoasiamieheen. 

Kun rotaryklubi ottaa vastaan ulkomaisen vaihto-oppilaan, se tarkoittaa samalla, että meiltä vastavuoroisesti pääsee nuori ulkomaille. Ulkomailla koulunkäynti ei suinkaan aina ole oppilaalle ilmaista, mutta nuoren vastaanottava rotaryklubi vastaa näistäkin kustannuksista. Nuori saa myös samat edut ja huolenpidon kuin maahamme saapuva nuori.

Lahden rotaryklubissa

Ensimmäiset merkinnät nuorisovaihtotoiminnasta Lahden klubissa löytyvät vuodelta 1966.  Lahden rotaryklubi on ollut aktiivinen nuorisovaihtoklubi. Nykykäytännön mukaisesti klubin nuorisovaihdosta vastaa tiimi, jonka jäsenet ovat:

 1. Nuorisovaihtoasiamies
  Riku Suokas
  puh. 0400 188 399
  riku.suokas(a)evl.fi
 2. Turva-asiamies / Nuorisovaihtoasiamiehen varamies
  Markku Moisala
  puh. 044 088 5500
  moisala(a)lyk.fi
 3. Vaihto-oppilaskummi
  Pia Hemmilä
  puh. 044 708 9986
  hemmilapia(a)gmail.com

Nuorisovaihtotiimi huolehtii Lahdessa olevan klubin vaihto-oppilaan hyvinvoinnista vaihtovuoden aikana.

 

Rotary-nuorisovaihdosta löytyy lisätietoja osoitteesta www.rye.fi

Share This