Ystävyystoiminta

LUT / LAB-ystävätoimintaan

 

LUT ja LAB kehittävät aikuisten ja opiskelijoiden välistä ystävätoimintaa Lahteen. Ystävätoiminnan tavoitteena on antaa ulkomaalaisille opiskelijoille mahdollisuus tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja arkielämään. Vastavuoroisesti kotoinen arkemme kansainvälistyy, kun ulkomaalaiset opiskelijat tutustuttavat meitä omaan maahansa ja kulttuuriinsa.

Ystäväperheiksi toivotaan kaikenikäisiä ja -kokoisia perheitä aina yksinasuvista suurperheisiin. Ystäväopiskelijaksi voi saada LUT-yliopiston tai LAB-ammattikorkeakoulun kansainvälisen vaihto- tai tutkinto-opiskelijan. Ystäväperheeltä ei odoteta mitään erityistä ohjelmaa tai rahallisia uhrauksia, kahvittelu tai muu ajanvietto yhdessä sovittuina ajankohtina riittää. Tapaamisia voi järjestää kerran viikossa, kerran kuukaudessa tai harvemmin, samalla tavalla kuin arkisessa elämässäkin ystävien kanssa sovitaan. Mitä vaadittuun kielitaitoon tulee, peruskoulun englanninkielen taidolla ja hyvällä tahdolla pääsee jo pitkälle.

Lahdessa ystävätoiminta käynnistyi syksyllä 2023 ja tällä hetkellä etsimme paikallisia perheitä ja aikuisia tutustumaan toimintaan. Ilmoittaudu mukaan!

Pia Kuosmanen, Lahden Rotaract-klubi
pia.kuosmanen(a)ltky.fi
+358-44-9794090

 

Ystävätoiminnasta löytyy lisää tietoa osoitteessa:
https://elab.lab.fi/fi/opiskelijaelama/kansainvalinen-ystavatoiminta
https://elut.lut.fi/fi/opiskelijaelama/kansainvalinen-ystavatoiminta

Share This