Vaihto-oppilaiden kuulumisia

Esittelyssä vaihto-oppilaat

 

Lue Lahdesta lähtevien kauden 2023-2024 vaihtareiden haastattelut Instagramistamme.

Lue Lahdessa kaudella 2022-2023 olleiden vaihtareiden haastattelut Instagramistamme.

Sonja Seilo – Argentiina

 

Tässä vähän kuulumisia täältä rapakon takaa! Niin paljon on tapahtunut etten tiedä mistä aloittaa.

Syksy sujui hyvin ja nopeasti. Tässä nykyinen perheeni. Vaihdoin perhettä marraskuun lopulla koska aiempi host-äitini teki 12 tuntisia työpäiviä ja oli koko ajan yksin. Mutta tämä perhe on todella hyvä! Vanhemmat ovat eronneet ja asumme pääosin äidillä mutta parin viikon välein menemme isälle viikonlopuksi. Tämä kuva on siskoni, Agostinan ”kevätjuhlasta”.

Joulua vietettiin äidin sisarusten kanssa. Itseasiassa nyt mun Rotary-counselor, Silvio on sekä mun eno, että mun naapuri. Jouluaatto tuntui normaalilta päivältä takapihan uima-altaalla paitsi että illalla kokoonnuttiin syömään äidin suvun kanssa. Annettiin myös lahjoja ja kuvassa näkyy mun antamia Suomen tuliaisia. Joulun välipäivät sujui rennosti kotona. Äidillä oli vielä muutama työpäivä ennen lomaa.

Uusivuosi vietettiin isän suvun kanssa grillaten. En löytänyt meistä hyvää kuvaa mutta tässä kuva musta ja mun veljestä.

Tammikuun alussa lähdettiin isän kanssa lomareissulle Córdobaan. Vietettiin siellä reilu viikko uiden vuorotellen joessa ja hotellin uima-altaalla. Córdoba oli todella hieno paikka ja sieltä jäi kivat muistot!

Tässä vielä kuva mun parhaista kavereista joihin tutustuin oman Rotary-klubini Rotaractin kautta. Viime päivät on ollut tosi kiireisiä parin viikon päästä tulevan karnevaalin takia. Osallistutaan äidin kanssa ja sitä varten täytyy sekä käydä tanssiharjoituksissa että valmistaa puvut ja päähineet ym. Karnevaali on täällä tosi iso juttu joten sitä on aloitettu valmistelemaan jo tosi varhain! Haluan laittaa siitä myöhemmin vaikka videon pätkän!

Mun suunnitelmissa on palata 30.6.2020. Siskon konfirmaatio painaa päälle. En haluaisi lähteä täältä kun on niin kivaa! Jäljellä reilut viisi kuukautta. Mutta nyt nautin kun vielä voin!

Terkuin,
Sonja

Sonjan blogi
http://sonjasoininen.blogspot.fi/

 

Martina Cifuentes

Martina Cifuentes on klubimme vuosivaihto-oppilas (2018-2019). Hän on kotoisin Argentiinasta, Buenos Airesin osavaltiosta ja Tandilin kaupungista. Martina on 17 vuotias.

 

Ville Erkamo

 

Ville Erkamo matkustaa Yhdysvaltoihin 7.8.2017. Ville on ollut yhteyksissä isäntäperheisiin ja odottaa suurella innostuksella vaihto-oppilasvuotta.

Ville kirjoittaa blogia vuoden varrella ja pääsemme näin osallisiksi täällä kotimaassa hänen kokemuksistaan.

Facebookin ”Rotarylahti nuorisovaihto” – sivuilla myös näitä kokemuksia löytyy.

Kuvassa vuosivaihtoon lähtevä Ville Erkamo, Giovanna de Carvalho ja kesävaihtoon lähtevä Helmi Kari

 

Abigail Harper, USA 2017-2018

 

Giovanna de Carvalho, Brasilia, 2016-2017

 

Vaihto-oppilaamme 2013 Anni Hagelin USA Florida kirjoittaa kuulumisistaan

 

Mulla menee täällä tosi tosi hyvin! Kiitos sinne mun klubile Suomeen, että lähetitte mut vaihtoon! En millään haluis tulla kotiin täältä, kun kaikki on mennyt tähän asti niin hyvin ja tykkään täällä olosta niin paljon!

Vaihdoin host-perheitä uutena vuotena ja asun tässä perheessä todennäkösesti loppuun asti. Tykkään tästä perheestä hurjasti! Mulla on 3 pikkusiskoa, 9, 12 ja 16-vuotiaat. Vietän paljon aikaa perheen kanssa, me esimerkiks tehdään yhdessä ruokaa, katotaan leffoja ja kaikenlaisia muita kivoja juttuja. Mun perhe on tosi kiinnostunut suomalaisesta kulttuurista ja ne aina kyselee miten me tehtäis mikäkin juttu Suomessa. Oon muutaman kerran tehny lohta ruuaksi ja mun perhe tykkäs siitä tosi paljon! Meillä on myös paljon hauskoja pieniä keskusteluita/ väittelyitä, mistä mun perhe tykkää kovasti tällä hetkellä meillä on täällä spring break ja pääsin lähtemään mun perheen kanssa Floridaan! Tähän asti tää matka on ollut ihan unelmien täyttmys! Ollaan ehditty käydä Disneyworldissa ja vielä toiseksi päiväksi ollaan sinne menossa. Aiemmin keväällä pääsin myös käymään Las Vegasissa host-perheen mukana!

Koulu mulla menee hyvin, vähän on motivaation puutetta välillä, mutta nyt menee aika kivasti kun valitsin uusia kursseja ja valitsin mm. muotisuunnittelua ja painonnostoa nuo onkin mun lemppari kurssit tällä hetkellä! Koulussa parasta on kaverit, koska muuten koulun taso täällä ei ole ihan sama kun Suomessa.. Odotan kauhulla miten selviän enää lukiosta Suomessa kun täällä kaikki on niin helppoa. Kavereita oon saanut täällä varmaan enemmän kuin ikinä! En halua edes ajatella lähtöä kun joutuu jättämään kaikki kaverit tänne. Oon oppinut tutustumaan uusiin ihmisiin nopeasti ja täällä ei niin tutuillekin ihmisille on helppo mennä puhumaan. Parhaimpia hetkiä täällä on ne, kun tutustun uuteen ihmiseen ja myöhemmin selviää, että ne ei edes tiennyt että oon ulkomaalainen! Sillon aina tuntuu että on täällä varmaa jotain oppinut.

Kiitos tosi tosi paljon mun klubille sinne Suomeen ja terveisiä Floridasta! Mulla ei vois mennä paremmin tällä hetkellä ja oon niin onnellinen että pääsin tänne KIITOS!

Anni

Dana Sharp, USA, 2011-2013

 

Moi, minun nimeni on Dana ja olen Amerikkalainen, tulen New Mexicosta. Täytän 17 marraskuun 29 päivä. Minä olen ollut Suomessa kaksi kuukautta ja minullä on kivaa. Minä halusin tulla suomeen luonnon ruuan, koulutus järjestelmän ja kulttuurin takia. Haluan tutustua Suomalaisiin.

Tähän asti en ole pettynyt. Vaikka olen ollut vain vähän aikaa Suomessa olen kasvanut ihmisenä. Olen tehyt paljon uutta; poiminut marjoja, soutanut, syönyt verilettuja, ja tehnyt puolukka hillia. Suuri tapahtuma oli koulun retki Repoveden kansallis puiston. Se oli minun ensimmäinen retki ja minulla oli kivaa.

Tämä matka oli merkittärä, koska selätin pelkoni korkeisiin paikkoihin. Minä kiipesin näkötorniin joka oli kallion jyrkänteellä. Minä pelkään nyt vähemmän ja minä olen halukas yrittämään paljon enemmän.

Koulussa minä opin puukäsityötä ja tekstiilikäsityötä. Maanantaisin ja torstaisin minä opiskelen suomea. Minulla on vanhojenpäivä tanssiharjoitukset torstaisin. Minä pidän kävelemisestä Lakun kanssa, ja Pelicansin peleistä, ja saunomisesta, ja laskettelusta. Minä olen käynyt Savonlinnassa, Helsingissä, ja Tamperella. Haluan mennä myös moniin muihin kaupunkeihin. Minä olen innostunut Suomesta. Lähes joka hetki ajattelen ”tämän takia valitsin Suomen.”

Kiitos Lahden Rotary Klubi, ja paljon kiitoksia minun host äiti auttoi minua Suomentamisessa.

Dana Sharp
myjourneyinfinland.blogspot.fi

 

Georgia Riordan, Australia, 2011-2012

 

Georgia Riordan on Australiasta, Melbournesta. Hän on kuusitoistavuotias ja viettää 17. syntymäpäiväänsä 6. maaliskuuta 2012. Hän harrastaa urheilua: uintia ja juoksua. Vaihto-oppilasvuoden odotuksia ovat mm. uuteen kulttuurin ja elämäntapaan tutustuminen, uuden kielen oppiminen, uusien ystävien löytyminen Suomesta ja hyvänä kotimaan lähettiläänä toimiminen. Georgia on iloinen ja avoimesti uusiin asioihin suhtautuva nuori.

 

Anel Lazcano, Meksiko, 2010-2011

 

Who am I? and why am I in Finland?

Mi name is Anel Lazcano and Im an exchange student from Mexico. By now I’ve been living in Lahti for three weeks and I can already tell that Im just starting a year full of surprises.I am a very creative student who wants to mayor in art when i get back to my country. I like to learn new languages and to know people from around the globe. To me diversity is very important, because i think that you can alway learn new things from different people and use them to be a better person every day. Im always looking to try something new and exiting and a long term exchange has been a good option to get to know more people, different places, have fun, learn a new language and most important to know a culture vastly different from my own.

From my year in Finland I expect to learn the language, visit many places around the country, learn and adopt some new traditions and have friends for more than just this year. I want to learn to enjoy a freezing winter, to go to summer festivals, to see the northern lights and to go sauna. It is also very important to grow a a person while Im away from my family and loved ones, to adapt to new situations, solve problems on my own, become independent and prepare for the future. Probably after my exchange, when I read this text again there will be so much to add and to correct, but until that moment I will just do my best to succeed.

 

Wu Yang (Sun), Taiwan 2008-2009

Vaihto-oppilaamme Lotta Moisala pitää blogia ja kertoo kokemuksistaan / tekemisistään.
http://lottanewzealand.blogspot.com/

Venla Suokkaan blogi
http://venlaenchile.blogspot.fi/

 

VAIHTO-OPPILAAMME KAUTTA AIKOJEN

 

Emilie Leonard, Kanada 2023-2024
Kylan Jobin, Sveitsi 2022-2023
korona 2021-2022
korona 2020-2021
Lisandro Cito, Argentiina 2019-2020
Martina Cifuentes, Argentiina 2018-2019
Abigail Harper, USA 2017-2018
Giovanna de Carvalho, Brasilia 2016-2017
Gabriela Prado Araya, Chile 2015-2016
Georgia Felix, Brasilia 2014-2015
Bulewat Suratchananon, Thaimaa 2013-2014
Dana Shar, USA 2012-2013
Georgia Riordan, Australia tammikuu 2012 – tammikuu 2014
Anel Lazcano, Meksiko 2010-2011
Alanna Christine Hurdley, USA, Ohio 2009 -2010
Wu Yang (Sun), Taiwan 2008-2009
Phubet Juntarungsee (Nap),Thaimaa 2007-2008
Victoria Starks, Australiasta 2006-2007
Takeshi Suzuki, Japanista 2006-2007
Annalise Montgomery-Hughes, Australia 2005
Guilherme Becker, Brasilia 2003-2004
Priscila da Silva, Brasilia 2002-2003
Marlis Wagner, Saksa 2001-2002
Andil Petzer, Etelä-Afrikka 2000

 

Share This