Kun Rotary aloitti pitkäjänteisen työnsä poliota vastaan yhdessä kumppaneidensa kanssa vuonna 1988, maailmassa oli 350 000 poliotapausta yhteensä 125 maassa joka vuosi. Tähän päivään mennessä on saavutettu huikeaa edistystä ja menestystä viruksen hävittämisessä: poliotapaukset ovat vähentyneet 99,9 prosenttia ja vain Afganistanissa ja Pakistanissa on enää uusia raportoituja tapauksia. Tämän vuoden elokuussa Afrikan mantere julistettiin vapaaksi poliosta.

Vuodesta 1985 lähtien Rotary on osallistunut polion vastaiseen työhön yhteensä 2,1 miljardilla dollarilla. Rotary on sitoutunut jatkamaan polion vastaista taistelua siihen asti, kunnes virus on saatu hävitettyä kokonaan maapallolta. Viimeiset metrit ovat hankalimmat, mutta myös kriittisimmät. Työtä pitää jatkaa sitkeästi. Lupauksena on kerätä joka vuosi 50 miljoonaa dollaria polion vastaiseen rokotustyöhön. Jokaista Rotaryn keräämää dollaria kohti, Bill & Melinda Gates säätiö lahjoittaa tuplasti enemmän, joten vuotuinen polion vastaiseen työhön käytetty raha on yhteensä 150 miljoonaa dollaria.

Poliota ei voi parantaa, mutta sen voi ehkäistä rokottamalla

Poliomyeliitti (polio) on halvauksen Polio viruksen aiheuttama halvaannuttava ja jopa kuolemaan johtava infektiosairaus, johon ei ole lääkettä, mutta joka voidaan tehokkaasti ehkäistä rokotuksin. Polio on tarttua missä iässä tahansa, mutta se vaikuttaa pääasiassa alle viisivuotiaisiin lapsiin.

Polio on oman päivänsä ansainnut

Lokakuun 24. päivänä vietetään maailman poliopäivää, jonka tarkoituksena on kääntää huomio tähän tärkeään asiaan ja työhön. Rokottaminen ja virusten vastainen työ on tänä vuonna entistä ajankohtaisempaa, kun koko maailma taistelee covid-19 -pandemian kanssa.