Tallinnan kauniissa ja kukoistavassa Kadriogin puistossa koettiin perjantaina 27.6.2024 juhlallinen hetki, kun piirikuvernöörin käädyt vaihtoivat omistajaa kauniissa seremoniassa. Kauden 2023-2024 ajan kuvernöörinä toiminut Ritva Semi luovutti käädyt seuraajalleen Aune Pastille, joka on ensimmäinen virolainen nainen, joka kantaa piirikuvernöörin käätyjä.

Ritva Semi kertasi kuluneen edellisvuoden teemaa “Create Hope in the World”, joka on hänen mukaansa vastannut täydellisesti ajan henkeen. Vuosi on ollut täynnä toivoa ja toimintaa, ja piirin klubit ovat osoittaneet aktiivisuutensa monin tavoin, muun muassa auttamalla Ukrainaa, tukemalla lasten hyvinvointia ja edistämällä mielenterveysasioita.

“On ollut hienoa nähdä, kuinka klubit ovat yhdessä tehneet työtä näiden tärkeiden asioiden eteen”, Semi summasi.

Uuden kuvernöörin Aune Pastin puheenvuorossa esiteltiin tulevan vuoden teema “Magic of Rotary”. Past korosti yhteistyön voimaa ja sitä, kuinka yhdessä toimien voidaan saavuttaa suuria asioita. “Rotareita tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, ja meillä on mahdollisuus tehdä ihmeitä yhdessä”, Past totesi innostuneesti.

Aune Pastin jälkeen kuvernöörin tehtävän ottaa hoitaakseen Jere Jantunen ja myöhemmin Heldur Allese. Jokaisella heistä on oma visionsa ja intohimoa viedä Rotaryn periaatteita eteenpäin omalla persoonallisella otteellaan.

Kadriorgin puistossa järjestetyssä tapahtumassa esiintyi myös Tallinnan rotaryklubin sekakuoro ja pidettiin juhlavia puheita. Tästä on hyvä jatkaa uuteen rotary-vuoteen – Magic of Rotary!

Kuvat: Anne Kuusio, Aune Past, Jere Jantunen