Rotary on ottanut aktiivisen roolin ympäristöongelmien ratkaisemisessa. Suurin ongelma on ilmastonmuutos. Viime keväänä Environmental Sustainability Rotary Action Group ESRAG haastoi klubeja pohtimaan omaa hiilijalanjälkeään ja etsimään tapoja jarruttaa ilmastonmuutosta. Jo 110 klubia eri maista on ottanut ilmastohaasteen vastaan! 

Nyt on aika myös meidän piirimme klubien kääriä hihat ja suunnata askel askeleelta ilmastoklubiksi. Piirin Itämerifoorumi järjestää kaksiosaisen, pääosin suomenkielisen webinaarisarjan, josta klubi saa tukevat eväät muutosmatkalle.

Merkkaa webinaarit klubisi kevään tapahtumakalenteriin ja hyödynnä kokousohjelmana!

To 8.2. klo 17.30  Ilmastonmuutos ja sen vaikutukset – Webinaarissa keskitymme ilmastonmuutoksen nykytilaan, sen vaikutuksiin luontoon ja yhteiskuntaamme. Kuulemme asiantuntijapuheenvuoroja ja keskustelemme myös siitä, miten rotarit voivat omalla toiminnallaan vaikuttaa positiivisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.

Ti 9.4. klo 17.30 Käytännön ilmastotekoja – Webinaarissa pureudumme konkreettisiin toimiin ja projekteihin. Annamme esimerkkejä onnistuneista ilmastoteoista ja keskustelemme siitä, miten jokainen klubi ja rotari voi osallistua ympäristöhaasteiden ratkaisemiseen.

Merkkaa päivämäärät jo kalenteriin – lisätietoa ohjelmasta ja ilmoittautuminen tulossa pian!

Lue lisää kansainvälisestä ”Every club climate friendly” -haasteesta:
https://becomesustainable.org/ (vinkkejä ja lista ilmastoklubeista)
https://esrag.org/every-club-climate-friendly/ (ESRAGin infosivu)