Twitter ja klubimme sivut siellä https://twitter.com/NurKlaRotarit – päivittyvät joka päivä

Twitter on julkinen yhteisö- ja mikroblogipalvelu, jonka käyttäjät pystyvät julkaisemaan ja lukemaan toistensa päivityksiä internetissä. Tekstipohjaiset viestit eli tviitit (englanniksi tweet) voivat sisältää korkeintaan 280 merkkiä. Twitterissä voi julkaista myös kuvia ja videoita. Palvelun käyttö on maksutonta.

Twitteriä voi seurata myös ilman käyttäjätunnusta, mutta käyttäjätunnuksen luominen on suositeltavaa. Ilman sitä ei voi julkaista tviittejä.
Klaukkalan klubin sivuille voivat laittaa tviittejä ne kenellä on tunnukset, nyt Maarit (Lind), Sirpa ja Juhani – ylläpitäjiä voi olla useitakin! Kun sinulla on tunnukset, voit jakaa myös klubin kotisivujen artikkeleita Twitteriin klikkaamalla kotisivun artikkelin vasemmassa laidassa näkyvien some-tilien Twitter-tunnusta ja ko. artikkelista tulee linkki omalle tilillesi.

Pääsääntöisesti lähettämäsi tviitit näkyvät koko maailmalle. Jos olet suojannut tilisi, tviittisi näkyvät vain seuraajillesi, mutta klubimme hakee julkisuutta. Mieti kuitenkin, mitä haluat jakaa. myös yksityisviestejä voi lähettää.

Facebook näkyy kavereille, tai ryhmässä sen kaikille jäsenille, kotisivut näkyvät ne hakeneille tai muuten kun ne on jaettu, vaikka somen kautta. Twitterin kaikkia tilejä voivat siis kaikki lukea, vaikka ei olisi omaa Twitter-tiliä.
Omalla tilillä seuraamalla jotain tiliä jakaa samalla tuon tiedon. Voi myös kommentoida muiden tviitteja tai asioita, jolloin erottuu viestien virrasta. Tviittien maksimipituus (280 merkkiä) tekee helpommaksi useidenkin seuraajien tai seurattavien tviittien katselun.

Tviittisi tallentuvat omalle profiilisivullesi käänteisessä aikajärjestyksessä, tuorein viesti ensimmäisenä. Muiden käyttäjien profiileja selaamalla voit nähdä, millaisiin aiheisiin ja tviittauksiin he ovat keskittyneet.

Ohje rekisteröitymiseen:
Siirry osoitteeseen https://twitter.com/signup , minkä jälkeen anna vaaditut tiedot (nimi ja sähköpostiosoite tai puhelinnumero ja salasana). Twitter muodostaa  käyttäjätunnuksen automaattisesti nimestä, mutta voit muuttaa sitä myöhemmin. Käyttäjätunnuksen pitää olla yksi sana, ei välilyöntiä eikä yhdysviivaa, mutta sanan osia erottamassa voi olla alaviiva_ tai isoKirjain. Tutustu tviittaajien erilaisiin käyttäjänimiin.
Voit myöhemmin täydentää profiilitietojasi. Profiiliin voit lisätä mm. kuvan, sijainnin, verkkosivun ja lyhyen kuvauksen itsestäsi.
Jos koet, että joku käyttäjä kiusaa sinua Twitterissä, voit estää tai ilmiantaa kyseisen käyttäjän. Halutessasi voit suojata tilisi niin, että vain hyväksymäsi seuraajat pääsevät lukemaan tviittejäsi.
Rekisteröitymisen jälkeen voit kirjautua palveluun puhelinnumerolla, käyttäjätunnuksella tai sähköpostiosoitteella ja salasanalla.
Voit kirjoittaa uusia viestejä Twitterin pääsivulle tietokoneella, kännykällä ja tabletilla. Lisäksi voit lähettää Twitteriin viestejä ulkoisista palveluista kuten esim. Instagramista tai Swarmista.

Yllä oleva löytyy myös täältä https://ikinortti.blogspot.com/2020/05/ota-twitter-haltuun.html
Havainnollinen saitti myös tämä https://jml.kapsi.fi/jussi/2009/08/07/twitter-opas-vasta-alkajille/ ja https://www.somestudio.fi/twitter/
YouTube video (13min) ”mistä siinä Twitterissä sitten kyse” https://www.youtube.com/watch?v=MV1lwZ_ZSfc

Rotaryterveisin,
Juhani Brodkin

Share This