Valkjärven lintuprojekti siirtyi taas yhden vaiheen lähemmäs loppua, kun Klaukkalan rotareiden ”iskuryhmä” käytti pari päivää ja esivalmisteli pönttöjen seinät ja etulevyn.

Kaikki lähti liikkeelle siitä, että K-Rauta Korpisaaren lahjoittamat laudat tuotiin paikalle.

Aiemmin tammikuussa oli tehty 4 protopönttöä, joten suunnitelmat siitä, millaisista osista pönttö kootaan, olivat valmiina. Viikolla Markku valmisteli sarjavalmistusta varten jonkin verran seinälautoja ja jigin molempien sivuseinien ja takaseinnän tekoa varten. Sama jigi oli käypänen myös kattoelementtien tekoon ja etuseinien rimoitukseen.

Seuraavaksi valittiin urakkapäivät ja sitten laitettiin koneet käyntiin.

Esivalmisteiden sarjavalmistus pyörähti perjantaina käyntiin, kun Juha saapui seinien kokoajaksi. Sahaajalla oli kiire, kun Juha paukutteli naulapyssyllä seinäelementtejä kasaan.

Markku pätkii aluksi lautoja

Juha ja Markku tekevät seinäelementtejä

 

Juha käyttää naulapyssyä ja kiinnittää tuet seiniin

Lauantaina Erkki tuli kattoelementtien tekemisen, pohjalautojen tekemisen ja etuseinien rimoituksen sarjavalmistukseen. Sirkkeli soi ja naulapyssy paukkui.

Markku ja Erkki tekevät kattojen pohjat ja etuseinärivat

 

Ja tässä esivalmisteet ovat valmiina talkooporukan käyttöön pönttöjen rakentamiseen

Iso kiitos Markulle ja koko rotaryklubille Valkjärven lintuprojektin tukemisesta. Tästä tuli hyvä yhteiskunnallinen projekti hyödyttämään Valkjärven linnuston pesimisolosuhteita.

Tule sinä mukaan rakentamistalkoisiin lauantaina 4. ja 11.3.2023!

Lue lisää https://rotary.fi/nurmijarviklaukkala/ajankohtaiset/kutsu-valkjarven-lintuprojektin-pontonrakennustalkoisiin-4-3-ja-11-3-2023/

Lue lisää projektin taustalla olevasta tutkimuksesta sekä miten projekti lähti liikkeelle: https://rotary.fi/nurmijarviklaukkala/ajankohtaiset/nurmijarven-valkjarven-lintujen-pesinnankehitysprojekti-saatiin-vauhdilla-kayntiin/

Share This