2018 Lähtevä vaihtooppilas Senni Kaavinen

Olen nyt ollut viisi kuukautta Ranskassa ja enää noin neljä kuukautta jäljellä, kunnes palaan takaisin Suomeen. Aikaan on mahtunut monia kokemuksia ja minulla on ollut niin hauskaa. Kielitaitoni ovat parantuneet hurjasti siitä mitä ne olivat, kun tulin ja se on tehnyt olostani selvästi helpompaa. Minusta tuntuu, että pystyn nyt kommunikoimaan lähes joka tilanteessa ja minua ymmärretään vaikkei kielioppini olekaan täydellistä. Toivon, että tulen vielä kehittymään paljon näiden muutaman viimeisen kuukauden aikana. Lue lisää… Normaalin arjen lisäksi olen myös päässyt matkustamaan moneen paikkaan viimeaikoina. Joulun vietin ensimmäisen host perheeni kanssa lähes heidän koko sukunsa luona. Vierailimme heidän isovanhempien luona ja pääsin näkemään erilaisia pienempiä kyliä Ranskassa. Aika kului mukavasti ja oli ihanaa, kuinka pääsin kokemaan erilaisen joulun Suomessa vietettyihini nähden. Esimerkiksi jouluruuan söimme ravintolassa, joka oli minulle aluksi hieman outoa mutta minulla oli kyllä todella hauskaa.

Joulun alla tuli myös leivottua hieman suomalaisia perinne herkkuja kaikille.

Uudenvuoden juhlan vietin Guérande nimisessä kunnassa, joka on tunnettu siellä valmistettavasta suolasta. Vietin siellä muutaman päivän host perheeni ja heidän muutamien ystäviensä perheiden kanssa. Guérande oli oikein kaunis paikka ja oli sääli, ettemme kerenneet näkemään siellä paljoa. Minulla kävi myös tuuri, sillä yhden perheen luona asui toinenkin vaihto-oppilas. Hän oli australialainen tyttö, johon tutustuin niiden parin päivän aikana oikein hyvin. Tämänkin takia oli todella harmi, että viivyimme siellä vain muutaman päivän, sillä hän on jo nyt palannut Australiaan enkä tiedä milloin tulisin näkemään häntä enää uudestaan. Mutta juuri tämä, kuinka olen päässyt täällä ollessani tutustumaan niin moneen erilaiseen nuoreen erilaisista maista ja kulttuureista on ollut vaihto-oppilaana olemisessa kaikkein paras ja arvokkain asia. Olen jokaisesta täällä kohtaamastani ihmisestä hyvin kiitollinen ja toivon, että tulen pitämään moneen vielä yhteyttä vuosien jälkeen.

Kävin loman lopussa viikon reissulla Alpeilla minun kolmannen host perheeni kanssa. Eräs toinen vaihto-oppilas, joka on hyvä ystäväni, asui tässä perheessä tähän aikaan ja he halusivat kutsua minut mukaan laskettelemaan. Viikko oli todella hauska ja siellä oli todella kauniita maisemat. Pääsin myös näkemään kaipaamaani lunta siellä, sillä Tours kaupungissa missä asun, ei ole satanut lunta koko talvena☹ Pääsin myös sillä viikolla tutustumaan kolmanteen host perheeseeni paremmin ja odotan sitä kun voin viettää heidän kanssaan enemmän aikaa taas vaihtovuotenilopussa.

Olen myös vaihtanut toiseen perheeseeni. Perheen vaihtaminen oli todella jännittävä ja olin siitä todella hermostunut, mutta kaikki on sujunut oikein hyvin. Perheeseen kuuluvat vanhemmat ja kolme sisarusta, joista kaksi ovat minua vanhempia ja yksi on nuorempi. Tulen hyvin toimeen nykyisen perheeni kanssa ja he asuvat paljon lähempänä kouluani mikä tekee arjesta paljon helpompaa ja pystyn nyt näkemään ystäviäni paremmin vapaa ajalla. Olen todella iloinen tässä nykyisessä perheessäni.

Vaihto vuodestani on jo suurin osa hurahtanut ohi. Mutta vielä on muutama kuukausi jäljellä, jotka tulevat olemaan täynnä menoa ja meininkiä. En malta odottaa nähdä mitä tähän vuoteen vielä mahtuu ja kokea vielä paljon asioita tapaamieni ihanien ihmisten kanssa.

Voit seurata Ranskaan vaihto-oppilaaksi lähteneen Senni Kaavisen tunnelmia hänen blogistaan osoitteessa https://vuosiranskassa.blogi.net/blog/

Share This