Krannin tilakauppa

Teimme onnistuneen tilavierailun Lepsämän keskustassa sijaitsevalle Krannin tilalle tiistaina 27.9.2022. Vastassa uusissa kokoustiloissa ja tilakaupassa olivat yrittäjät Anne Lukana ja Olli Lukkarinen.

Anne Lukana ja Olli Lukkarinen.

Tilaisuus aloitettiin Ollin lyhyellä esittelyllä tilan historiaan (ollut Ollin suvulla jo 1700-luvulta lähtien) ja siitä siirryttiin tämän päivän luomutilalle ja tilakauppaan.

Krannin tilan navetan yläkerta muutettu kokoustilaksi ja tilakaupaksi

Tilan pelloilla kasvaa tällä hetkellä vehnää, kauraa, ruista, apilaa ja hernettä. Tilalla on lähdetty siitä, että kaikki tuotteet jalostetaan jo tilalla loppukäyttäjille asti ja osittain myydään omassa tilakaupassa ja verkkokaupassa sekä osa jälleenmyyjille pääasiassa Keski-Uudellemaalle.

Olli kertoi myös, että viljoista kaura jauhetaan omassa myllyssä ja muut viljat jauhetaan Töllin myllyssä, Marttilantie 230, 03850 Pusula. Sitten lähdimmekin tutustumaan tilan kauramyllyyn.

Olli Lukkarinen kertoo myllyn toiminnasta

Kuvassa reunoilla jyviä ”normaalimuodossaan” ja keskellä litistettynä ennen kaurahiutaleena myyntiä.

Kauramyllyyn tutustumisen jälkeen palasimme kokoustilaan, jossa Anne kertoi meille tilakaupan perustamiseen liittyvää historiaa sekä esitteli miten viljasta tehdään asiakkaille lopputuote myytäväksi purkissa tai pussissa. Koska ruoka kiinnostaa kaikkia jäseniämme, niin aiheesta saatiin aikaan paljon kysymyksiä ja vilkasta keskustelua.

Anne Lukana kertoo tilakaupan perustamisesta ja tuotteista esim. pizzajauhoista

Tilakaupan tuotteita

Kuuluisa 00 pizzajauhopussi

Tilaisuuden lopussa joimme kahvit ja nautimme hyvän iltapalan sekä presidentti Timo Lotila kiitti isäntäväkeä mahdollisuudesta tutustua oman kunnan yritykseen.

Tilaisuuden jälkeen saimme vielä tehdä ostoksia tilakaupassa.

Krannin tilan kotisivut

Share This