Keitä olemme

Keitä olemme

Lieto Vanhalinnan Rotaryklubi perustettiin 1.3.2005. Kummiklubimme on Liedon Rotaryklubi. Kokouksemme pidetään parillisina viikkoina tiistaisin  klo 17.30-18.30 Lieto Vanhalinnan päärakennuksen toisen kerroksen juhlasalissa. Silloin tapaamme toisiamme, kutsumiamme vieraita ja kuulemme kiinnostavia esitelmiä. Käymme myös vierailemassa erilaisissa kohteissa. Teemme yhteistyötä alueen muiden klubien kanssa. Kummiklubimme Liedon Rotaryklubin kanssa yhteistyö on tiivistä.   Tuemme kansainvälisen Rotaryn humanitaarisia projekteja, osallistumme nuorisovaihtoon ja edistämme lähiseudun hyvinvointia. Klubikokouksemme ovat avoimia kaikille – ystäviä, naapureita ja puolisoa saa pyytää mukaan klubikokoukseen.

Klubissamme on 15 aktiivista jäsentä ja tämän lisäksi kolme kunniajäsentä, Keijo Virtanen, Anne-Mari Virolainen ja Eero Joutsikoski. Olemme osa Rotary-piiriä 1410. Piirin toimialana on Varsinais-Suomi, Satakunta, Kanta-Häme, Pirkanmaa ja Ahvenanmaa. Klubeja on yhteensä 60 ja jäseniä 2 285. Alueen klubit löytyvät piirin sivuilta tästä.

Kunniajäsenemme vasemmalta lukien Eero Joutsikoski, Anne-Mari Virolainen ja Keijo Virtanen

Yhteinen harrastus, jolla on tarkoitus

Eero Joutsikosken aktiivisen toiminnan seurauksena klubimme perustettiin keväällä 2005. Joutsikoski valmisteli klubin perustamiseen liittyvät asiat ja hoiti kaikki viralliset asiakirjat kuntoon. Hän toimi presidenttinä ensimmäisen puolen vuoden ajan keväällä 2005. Varsinainen toiminta lähti käyntiin toimintakautena 2005 – 2006, jolloin presidenttinä toimi Kirsti Heinonen.  Jo ensimmäisenä toimintavuotena klubi lähetti yhdessä Liedon Rotaryklubin kanssa ensimmäisen vaihto-oppilaansa maailmalle. Nuorisovaihdosta tuli tärkeä osa toimintaa, jolla toteutamme kansainvälistymis- ja rauhankasvatusta.

Kansainvälistä palvelua toteutamme myös TYKS:in keskolaan liittyvällä GG-hankkeella ( Global Grants, maailmanlaajuiset apurahat).  Turun yliopistollisen keskussairaalan keskosten hoitoyksikkö on kehittänyt  ”Vanhemmat vahvasti mukana (VVM)” –hoitotavan. Tässä hankkeessa jalkautamme tätä hoitotapaa kansainvälisesti muihin sairaaloihin yhdessä paikallisen rotaryklubin kanssa. Saamalla avustuksella yhteistyötä tehdään nyt Riikassa paikallisen klubin kanssa ja koulutetaan hoitajia tähän hoitotapaan. 

Rotaryklubimme paikalliset projektit mahdollistavat varojen keräämisen alueen tukea tarvitsevien lasten, nuorten ja heidän perheiden avustamiseen. Varoja on kerätty mm. erilaisia hyväntekeväisyyskonsertteja järjestämällä.

Pidämme arvossa kansainvälisen Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,2 miljardia US-dollaria.

Tietosuojaseloste, Vanhalinna

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self).

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu kuuteen rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 300 klubia, joissa runsaat 10 000 rotaria.

Kokoontumistiedot

Paikka:
Liedon Vanhalinna
Vanha Härkätie 111
21410 Vanhalinna

Aika:
Parillisen viikon tiistait
klo 17.30 - 18.30

Tapahtumat

Share This