Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
23.08.2022
16:00 - 18:00

Tapahtumapaikka
Liedon kaupungintalo


Kouluvaari- ja mummi kick-off tiistaina 23.8.2022 Liedon kaupungintalolla klo 16.00

LEHDISTÖTIEDOTE 15.8.2022

Ole Sinäkin Kouluvaari tai Koulumummi – tule rohkeasti mukaan.

Tässä kohdin kesää olemme vihdoin siinä kohdassa, että haemme innolla Kouluvaareja ja Koulumummeja toimintaan mukaan. Lapsia kunnioittavia, reippaita aikuisia tarvitaan Liedon alakoulujen pienten koululaisten pariin. Olipa Sinulla aikaa aamu- tai iltapäivän verran, kerran tai kaksi kuussa, niin se riittää. Pienellä ajalla on merkittävä vaikutus pienille lietolaisille. Toiminnassa aikuisen vahva, turvallinen ja kiireetön läsnäolo alakouluissa on riittävää. Meiltä tasapainoisilta aikuisilta se ei paljoa vaadi, mutta sitäkin suurempi merkitys kouluympäristössä ja osaltaan esim. kiusaamisen, ja yksinäisyyden tunteen ennaltaehkäisyssä.

Voimme olla ylpeitä Suomesta ja siitä, että jokaisella lapsella on oikeus päästä varhaiskasvatuksen ja peruskouluopetuksen piiriin. Olemme saaneet myös lukea siitä, miten upeita tuloksia Suomen opetuksen laadusta ja korkeatasoisesta opetuksesta on keskusteltu kansainvälissä fooorumeilla.

Vuosien varrella olemme kuitenkin kuulleet huolestuttavia tietoja koulukiusaamista kouluympäristössämme ja miten jokaisesta ikäluokasta syntyy ryhmä koulupudokkaita. Syitä näihin on tutkittu ja luotu erilaisia malleja kyseisiin epäkohtiin puuttumiseksi. Varmasti tuloksia on syntynyt ja ainakin on keskusteluun nostettu seikkoja, jotka muuten jäisivät suurelta yleisöltä piiloon. Tosin useat kouluympäristössä syntyvät ongelmat, voivat olla sellaisia, joista myös vaietaan. Ja varmaa on se, että COVID-19, siis korona, ei tätä ongelmien vyyhtiä vähentänyt.

Jäsenemme, Lauri Kangas, joka on toiminut myös alakoulussa Kouluvaarina, heitti Lieto Vanhalinnan Rotaryklubissa ilmoille ajatuksen Kouluvaarista ja Koulumummista. Klubissamme tartuttiin tähän ajatukseen oitis, sillä se olisi loistavaa palvelua osana klubimme arvoja lasten ja nuorten tukemisessa.

Kiitos Liedon sivistystoimialan johtaja Laila Mäkelän, joka antoi tukea ajatuksellemme. Yhden palaverin jälkeen suunta ja näkemys toiminnasta olivat huomattavasti selkeämmät ja kirkkaammat kuin alkumetreillä. Kiitos myös Kouluvaarit ry:n puheenjohtaja Jorma Kytömäelle erityisesti siitä, että saimme yhdistyksen hakemuspohjan käyttöömme.

Lauri Kankaan sanoin ”lukuvaarina sain niin paljon iloa ja hyvää mieltä”. Mitä me aikuiset enempää tarvitsemme ”palkaksemme”.

Idean ympärille kokoontui 21.6.2022 edustajia eri lietolaisista yhdistyksistä ja kunnan edustajana Laila Mäkelä. Me, Eläkeliitto Liedon yhdistys, Liedon Seniorit, Liedon Eläkkeensaajat, MLL Liedon ja Tarvasjoen yhdistykset, Tarvasjoen Lions Club sekä Lieto Vanhalinnan Rotaryklubi, toivotamme tai oikeammin haastamme juuri Sinua tulemaan mukaan toiminaan.

Aloitustilaisuus Liedon kaupungintalolla ti 23.8.2022 klo 16.00 – TERVETULOA

Lisätietoja: Airi Kapanen
puh. 041 5477 330

kapanen.airi@gmail.com

Laila Mäkelä
puh. 050 414 6227 laila.makela@lieto.fi

 

 

Share This