Nuorisoprojektin CV-työpaja

 

NUORISOPROJEKTI 2023-2024

Tausta

Nuorisoprojekti oli Turun Klubien (Turku Aboa Nova, Turku Kupittaa ja Turku Samppalinna) yhteinen projekti, jonka tarkoituksena oli ehkäistä nuorten syrjäytymistä ja tuoda toivoa ja iloa tulevaisuuteen nuorille henkilökohtaisella tasolla sekä ohjata nuoria etsiytymään työelämään ja löytämään suuntaa tulevaisuuteensa.

Projektin suunnittelu aloitettiin marraskuussa 2023 ja projekti saatiin päätökseen toukokuussa 2024.

Projektin kohderyhmiksi valikoitui Turun Ammatti-instituutin Aipe eli maahanmuuttajien perusopetuksen päättövaiheessa oleva ryhmä, joka koostui n. seitsemästätoista 17-21 vuotiaista, lähinnä yksin maahan tulleista maahanmuuttajanuorista.

9.3.2024 Kävimme katsomassa yhdessä Myrskyluodon Maija -elokuvan.

19.3.2024 Koululla oli vieraana yrittäjä Hannu Virtanen. Hän kertoi omasta yrittäjäurastaan, työnhausta ja työn tekemisestä yrityksissä. Oppilaat saivat Hannu Virtasen kirjoittaman kirjan Työ – hyvä homma.

Alkuvuodesta oppilaiden tuli haastatella jotain heitä kiinnostavaa ammattilaista ja tehdä haastattelusta lyhyt, kirjallinen selostus. Keräsimme oppilaille runsaasti yhteystietoja eri aloilla toimivilta henkilöiltä, joita oppilaat pääsivät haastattelemaan.

Lisäksi järjestimme yhden illan Marttojen ruuanlaittokurssin, yritysvierailut Dentaliaan ja Eezyn sekä palkintona projektiin osallistumisesta hieronnan tai kasvohoidon, mutta halukkaita tilaisuuksiin ei saatu.

Kevään lopuksi sovimme Ekotorin kanssa, että he ottavat yhden opiskelijoista kesätyöhön ja me avustamme Ekotoria palkkakustannuksissa. Halukkaat oppilaat ovat lähettäneet työhakemuksen suoraan yritykseen ja yritys valitsee heidän joukostaan kesätyöntekijän.

 

Share This