Rotary Internationalin vuositeema

Rotary Internationalin presidentti Holger Knaack on nimennyt presidenttivuotensa 2020-2021 teemaksi Rotary avaa mahdollisuuksia – Rotary opens opportunities

Linjapuheessaan Holger Knaack muistuttaa, että Rotary ei ole ainoastaan klubi, johon liitymme. Rotarius merkitsee paljon enemmän. Se on kutsu loputtomaan määrään erilaisia mahdollisuuksia, sillä toimintamme avaa mahdollisuuksia palvella suurissa ja historiallisissa hankkeissa kuten End Polio tai pienemmissä paikallisissa hankkeissa, joissa vaikkapa siivotaan ympäristöä tai istutetaan puita. Toiminta rotarina avaa mahdollisuuksia elää rikasta, ydinarvoihimme pohjautuvaa merkityksellistä elämää yhdessä ympäri maailmaa olevien ystävien kanssa.

”Uskomme, että suuret ja pienet palvelutekomme antavat mahdollisuuksia ihmisille, jotka tarvitsevat apuamme. Rotary tarjoaa mahdollisuuksia myös kehittyä ihmisenä ja johtajana. Se avaa jäsenille tien toteuttaa palveluideoitaan maailmanlaajuisesti ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Kaikki mitä teemme avaa uuden mahdollisuuden myös jollekin toiselle, jossakin muualla. Maailma tarvitsee Rotaryä nyt enemmän kuin koskaan. Meidän on varmistettava, että Rotary avaa mahdollisuuksia tuleville sukupolville.”

Holger Knaack
Rotary Internationalin presidentti 2020-2021
RC Herzogtum Lauenburg-Mölln, Germany

Klubimme pysyvä teema on ”mukautuminen”

kuva: Engin Akyurt / Pexels

Kunnioitamme perinteitä, mutta olemme avoinna myös uudistuksille. Siksi kehitämme toimintaamme mukautumalla ympärillämme tapahtuviin muutoksiin sekä jäsentemme toiveisiin ja tarpeisiin

Vain mukautumalla klubimme voi uudistua, kehittyä ja pysyä elinvoimaisena.

Järjestötoiminta – aivan kuten luonnonvalinta – perustuu samoihin lainalaisuuksiin. Jo Charles Darwin aikanaan arvioi, että elossa eivät selviä vahvimmat tai älykkäimmät lajit, vaan ne, jotka sopeutuvat parhaiten muutokseen.

Klubimme keskittyy omien projektiemme läpivientiin,  jäsenten aktivoimiseen sekä klubin julkisuuskuvan kehittämiseen. Tahdomme myös tuoda näkyvämmäksi Rotaryn toimintaa ja saavutuksia.

Työskentelemme myös aktiiviseen jäsenhankintaan ja sen myötä jäsenistömme ikärakenteen uudistamiseen.

Kansainvälinen nuorisovaihto on vahvuutemme, ja nyt pandemian hellittäessä  aktivoidumme yhä voimakkaammin nuorten ja heidän perheittensä suuntaan tukeaksemme heidän kasvuaan kohti avarakatseista, suvaitsevaista, toimintakykyistä ja hyvinvoivaa aikuisuutta.

SAS Radisson - Bistro Mesun Mestari-kabinetti

Perjantaisin lounas 11.30-12.00 ja viikkokokous 12.00-13.00