Olemme osa kansainvälistä Rotarya

Rotary International

Rotary International on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio,

Eettisellä pohjalla toimiva kansainvälinen palvelujärjestö perustettiin Chicagossa 23.2.1905 Paul Harrisin kokoonkutsumana.  Perustajat ottivat ensimmäiseksi tehtäväkseen kotikaupunkinsa liikemoraalin parantamisen. Jo vuonna 1910 toiminta-ajatus laajentui ympäröivän yhteiskunnan kehittämiseksi, josta edelleen maailmanlaajuiseksi päämääräksi.
Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self). 
 
Rotary rantautui Eurooppaan 1911, kun Lontooseen perustettiin rotaryklubi.  Suomen ensimmäinen rotaryklubi perustettiin Helsinkiin 1.12.1926.  Viroon Rotary perustettiin 1930, ja sen klubit ovat vuodesta 2000 lähtien kuuluneet Suomen rotaryorganisaatioon. 

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Se on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu viiteen rotarypiiriin. Suomessa ja Virossa on noin 300 klubia, jäseninään noin 10 000 rotaria.

Rotary International tukee ja ohjaa rotareita ja klubeja Rotaryn tavoitteiden toteuttamisessa. Rotary Internationalin ylin päättävä elin on vuosikokous, jonne jokaisella klubilla on oikeus lähettää virallinen edustaja ja jonne jokaisella rotarilla on oikeus osallistua.

Rotary Internationalin keulahahmo on vuosittain vaihtuva presidentti. Rotaryvuonna 2020-2021 RI:n presidenttinä toimii Holger Knaack.

Rotary Internationalin pääkonttori on Evanstonissa Illinoisissa lähellä Chicagoa. Siellä työskentelee pääsihteerin johdolla noin 530 henkilöä. Pääkonttorin lisäksi Rotary Internationalilla on seitsemän aluetoimistoa eri puolilla maapalloa. Suomalaisia rotareita palvelee Zürichissä sijaitseva Euroopan ja Afrikan toimisto (EAO) .

Rotarysäätiö

Rotarysäätiö on maailman suurimpia yksityisiä hyväntekeväisyystoimijoita, joka aina uudelleen sijoittuu kärkisijoille näiden toimijoiden läpinäkyvyys- ja luotettavuusvertailussa.

Rotarysäätiö koordinoi ja rahoittaa rotarien maailmanlaajuista palvelutoimintaa. Säätiön työ perustuu vapaaehtoisiin lahjoituksiin sekä pääoman tuottoon, jotka kanavoidaan koulutusprojekteihin ja humanitaariseen avustustyöhön.

Tärkeä kannustin on Paul Harris Fellow -tunnustuksen myöntäminen jokaista tuhannen dollarin lahjoitusta kohti. Rotaryn perustajan Paul Harrisin nimeä kantavia PHF-tunnustuksia on myönnetty maailmanlaajuisesti yli miljoona.

Kokoontumistiedot

Paikka:
Radisson Blu - Hallituskatu 1, 90100 Oulu - Bistro Mesun Mestari-kabinetti.

Aika:
Perjantaisin lounas 11.30-12.00 ja viikkokokous 12.00-13.00.

Tapahtumat

Ei tapahtumia
Share This