• kaikille avoimen, maksuttoman yleisötilaisuuden pääkirjasto Metson Lehmus-salissa klo 16.30−18.00. Tilaisuudessa puhuvat ylilääkäri Hanna Nohynek (THL), epidemiologi Sirpa Räsänen (Tampereen kaupunki) ja professori Heikki Hyöty (Tampereen yliopisto). Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä paneelikeskustelussa. Ei ennakkoilmoittautumista.
  • iltatilaisuuden rotareille ystävineen Tampereen Suomalaisen Klubin ravintolassa klo 18.30- 21. Hanna Nohynek pitää tilaisuudessa puheenvuoron poliosta. Myös täällä osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Osallistumismaksu on 50 euroa ja se sisältää buffet- tarjoilun. Illan tuotto lahjoitetaan Rotarysäätiön poliorahastoon. Ilmoittautumiset ja erikoisruokavaliot tiistaina 18.10. mennessä annamaija.trygg@gmail.com. Tule ja kutsu ystäviäsikin mukaan yhteiseen iltaan hyvän asian puolesta. Mahdolliset tiedustelut Kati Tähtinen 0500 222 904 ja Silja Minkkinen-Poikolainen 040 546 2263.

Voit lahjoittaa Rotarysäätiön poliorahastoon myös Tammer Novan kautta: pankkitili FI94 1554 3000 1007 45 viite 1300. MobilePay 90004 viesti 1300. Pienkeräysnumero on RA/2022/1348.

Illan pimetessä on Tampereella mahdollisuus käydä katsomassa End Polio -logon punaiseksi valaistua Näsinneulaa. Sara Hildénin taidemuseon pysäköintialueelle on helppo pysäköidä.

Rotarit ja Rotarysäätiö yhteistyökumppaneineen ovat vuosikymmeniä työskennelleet polion poistamiseksi maailmasta. Työ jatkuu, koska kotoperäisenä poliovirusta esiintyy edelleen Afganistanissa ja Pakistanissa. Poliotartuntoja ilmenee ajoittain muuallakin, hiljattain myös New Yorkissa.

Polio on uhka kaikkialla, kunnes tauti on kokonaan hävitetty maailmasta. Siihen saakka paras tapa polioinfektion riskin minimoimiseen on ylläpitää vahvaa väestön immuniteettitasoa korkean rokotuskattavuuden ja tehokkaan tautiseurannan avulla. Näin polio voidaan havaita ajoissa ja siihen ehditään reagoida nopeasti.

Rotarit ovat olleet merkittävässä roolissa polion poistamiseen tähtäävässä työssä. Lue lisää: https://www.rotary.org/en/history-rotary-polio-eradication-efforts

Share This