Koronatilanteen vuoksi Tammer Nova kokoontuu toistaiseksi etänä käyttäen Teams-ohjelmistoa. Tässä muutama käytännnön vinkki ohjelmiston asentamiseen ja käyttöön.

Ohjelmisto toimii sekä tietokoneella (Win/Lin/Mac) että puhelimella ja tabletilla (Android/iPhone). Nämä ohjeet on tehty Windows-koneita ajatellen, mutta soveltuvat suurimmalta osin muillekin järjestelmille. Teamsiä on mahdollista käyttää myös nettiselaimella. Sovellus kuitenkin toimii paremmin, joten sen käyttö on suositeltavaa.

Asentaminen

  1. Asenna ilmainen Teams-sovellus tietokoneellesi https://products.office.com/fi-fi/microsoft-teams/download-app . Huom. Lataus tietokoneelle EI tapahdu kohdasta “Anna sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle latauslinkin.”, vaan ylempää siitä missä lukee “Lataa Teams työpöytälaitteeseesi” ja nappi “Lataa Teams”.
  2. Latauksen jälkeen tuplaklikkaa tiedostoa ja asenna se. Huom. Teamsiä ei tarvitse tämän jälkeen avata ja kirjautua.

Kokoukseen liityttyminen

  1. Ennen kokousta saat sähköpostilla kalenterikutsun, jossa on mukana liittymislinkki. Kalenterikutsua ei tarvitse hyväksyä. Ei se toki mitään haittaakaan.
  2. Paina kutsussa olevaa linkkiä “Join Microsoft Teams Meeting”. Linkki voi olla hieman eri näköinen riippuen käyttämästäsi järjestelmästä ja kieliasetuksista, esim. nappi “Liity kokoukseen”.
  3. Tämän jälkeen tulee kysymys haluatko avata yhteyden Teams-sovelluksella vai jollain muulla. Valitse Teams.
  4. Loppu pitäisi olla melko selvää: Kirjaa nimesi ja liity kokoukseen.

Teamsin käyttövinkkejä

  1. Videon käyttö kuormittaa verkkoa ja heikentää yhteyden laatua. Oman videolähetyksen voi poistaa päältä painamalla kameranikonia. Tämä on hyvä käytäntö silloin kun ei itse puhu.
  2. Mikrofonin mykistäminen auttaa puolestaan äänen laadussa. Linjalle ei tule kolinoita, rapinoita, äänen kiertoa, yms.
  3. Mikrofonilla varustetut kuulokkeet parantavat myös äänen laatua. Äänen kiertoon auttavat myös sellaiset kuulokkeet, joissa ei ole mikrofonia.
  4. Kokouksessa voi viestiä myös kirjoittamalla ja voit nähdä muiden osallistujien nimet listana (ks. “3 pistettä”-ikoni).

 

Share This