The Grannies eli Anne Mustonen, Tarja Inkovaara ja Tuija Kurki järjestivät upean show’n, jossa oli ikivihreää ja leikillisyyttä.

Naisten viikon kunniaksi järjestetty illallinen tarjosi nieriän ja arpajaisten kyytipojaksi tärkeitä havaintoja Rotaryn historiasta ja tulevaisuudesta. Presidenttimme Silja Minkkinen-Poikolainen, jäsenemme Riitta Karikoski ja Rotaract Tampereen puheenjohtaja Sofia Sarmala pitivät tunnelmaa ja mielenkiintoa yllä oivallisilla puheenvuoroillaan.

Presidenttimme pohti tervetuliaispuheessa naisten asemaa Rotaryssa. Naisille järjestö avautui 80-luvun lopussa, ja Suomessa ensimmäiset naisrotarit hyväksyttiin Harjavallan klubiin. Globaalisti naisten osuus rotareista on vajaat 23 prosenttia, Suomessa vastaava lukea on runsaat 14 prosenttia. Presidenttimme muistutti Tammer Novan ovien olevan auki jäsenyydestä kiinnostuneille sukupuolesta riippumatta.

Sofia Sarmala hahmotteli unelmiensa Rotarya, klubia, johon hän tahtoisi liittyä. Sofian mielestä klubin pitäisi jäsentensä kesken olla kannustava, oma-aloitteinen ja tasavertainen. Ulospäin klubin soisi olevan aito, avoin, aktiivinen ja aurinkoinen.

Riitta Karikoski puolestaan vei meidät matkalle Tansanian terveydenhuoltoon. Riitta on vieraillut patologina maassa vuodesta 2012 lähtien, viimeinen vierailu ajoittui tämän vuoden tammikuuhun. Tänä aikana on tapahtunut paljon myönteistä kehitystä osaamisessa ja fasiliteeteissa ja esimerkiksi Riitan avustamassa KCMC-sairaalassa on vastuuta siirretty eurooppalaisilta tansanialaisille. Riitta kuitenkin muistutti, että mittavia ongelmia on edelleen. Esimerkiksi ammattitaidottomuuden vuoksi lukuisia tansanialaisia kuolee vuosittain nukutuksiin. Rotaryn lääkäripankki onkin ollut tukemassa anestesiakoulutusta Ilembulan sairaalaan.

Share This