Meille suomalaisille puhdas vesi on itsestään selvää. THL:n mukaan Suomessa käytetään erittäin hyvälaatuista talousvettä. Liki 100 prosenttia talousvesitutkimuksen tuloksista täytti talousveden laadulle asetetut terveydelliset vaatimukset.

Sen sijaan maailmalla tuhannet ihmiset menehtyvät päivittäin likaisen veden aiheuttamiin sairauksiin.
Rotarit ovat mukana useissa hankkeissa rakentamassa mm. saniteettitiloja eri puolille maailmaa. Hankkeita on ja on ollut mm. Intiassa, Belizessä, Guatemalassa, Hondurasissa ja Keniassa.
Nyt puhtaan veden tarve on myös sodan keskellä Ukrainassa.

Tammer Nova rotaryklubi on lahjoittanut yhtensä 1870€ Unicefin kautta ukrainalaisten auttamiseksi. Summa koostuu klubin lahjoituksesta, 1000€, ja klubilaisten lahjoituksista.
Kiitos kaikille tammernovalaisille avustanne!

Unicef avaa ukrainalaisille kohdennettavaa avustustyötä seuraavasti nettisivuillaan www.unicef.fi/tue-tyotamme/ukraina/:

”UNICEF yhteistyökumppaneineen suojelee lapsen oikeuksia terveyteen, koulutukseen, suojeluun, veteen, sanitaatioon ja hygieniaan konfliktin molemmilla puolilla Ukrainassa. Tehostamme välittömästi toimintaamme maasta paenneiden suojelemiseksi. UNICEF on sijoittanut hätäaputarvikkeita yhdeksään kuntaan ympäri maata, jotta apu tavoittaisi maansisäiset pakolaiset. Lisäksi UNICEF työskentelee terveydenhuollon järjestämiseksi koko maassa.
Liikkuvat terveystiimit löytyvät tällä hetkellä Kramatorskista, Novohrodivkasta, Mariupolista, Mariinkasta ja Bakhmutista ja osa näistä pystyy toimimaan aktiivisesti jopa nykyisessä tilanteessa.

Suojelu

UNICEF kumppaneineen on tarjonnut psykososiaalista tukea ja koulutusta miinojen riskeistä yli 180 tuhannelle lapselle, nuorelle ja huoltajalle itä-Ukrainassa viimeisen kahden vuoden aikana. Työ jatkuu.
Mahdollisuuksien mukaan UNICEFilla on liikkeellä 10 psykososiaalisen tuen tiimiä, jotka auttavat kriisin vuoksi traumatisoituneita tai paenneita lapsia perheineen. Lisäksi UNICEF on perustanut lastensuojelun hätäpuhelimen ja tehnyt suunnitelmia laitoksissa olevien lasten evakuoimiseksi. UNICEF kouluttaa sosiaalialan ja laitosten työntekijöitä hätävalmiuteen, seksuaalisen häirinnän ehkäisyyn ja haavoittuvimmassa asemassa olevien lasten auttamiseen.
UNICEF on perustamassa lapsiystävällisiä tiloja yleisimmille pakoreiteille, jotta kriisiä pakenevat perheet saavat apua ja lapset mahdollisuuden leikkiä, olla lapsia.

Koulutus

UNICEF tukee vaurioituneiden koulujen ja päiväkotien jälleenrakentamista ja korjaustöitä.
Opastamme koulujen työntekijöitä hätävalmiusasioista ja laadimme hätäsuunitelmia heidän kanssaan. Lisäksi UNICEF kouluttaa heitä siitä, miten lapsille opetetaan elämäntaitoja, konfliktinratkaisua ja väkivallatonta viestintää sekä miten tukea lasta psykososiaalisesti ja emotionaalisesti.

Puhdas vesi ja sanitaatio

UNICEF on tukenut vaurioituneiden vesi- ja sanitaatiotilojen jälleenrakentamista ja korjaustöitä. UNICEF toimittaa juomavettä kuorma-autoilla sinne, missä vesijohdot eivät enää toimi.

Arjen tarvikkeet

Matkalla Kiovaan on tarviketoimitus, joka sisältä lasten talvivaatteita, terveystarvikkeita, leluja, varhaislapsuuden kehityspaketteja sekä vesi- ja sanitaatiotarvikkeita kymmenille tuhansille ihmisille. Uskomme, että taisteluista huolimatta avustuskuljetukset saadaan perille.”

Share This