Vuositeema

 

Rotary Internationalin vuositeema

Rotaryn tuleva presidentti R. Gordon R. McInally kutsui jäseniä vangitsemaan maailman huomion ja johtamaan tietä kohti mahdollisuuksia, jotka ylittävät nykyiset odotuksemme.

McInally, South Queensferryn Rotary Clubin jäsen West Lothianista Skotlannista, paljasti presidentinvaalien 2023-24 teeman Luo toivoa maailmaan Rotaryn kansainvälisessä konventissa Orlandossa, Floridassa, Yhdysvalloissa 9. tammikuuta. Hän kehotti jäseniä edistämään rauhaa levottomissa valtioissa, auttamaan konflikteista kärsiviä ja ylläpitämään entisten johtajien aloittamia aloitteita. 

”Tavoitteena on palauttaa toivo – auttaa maailmaa paranemaan tuhoisista konflikteista ja puolestaan ​​auttaa meitä saavuttamaan pysyvä muutos itsellemme”, McInally sanoi Rotaryn vuosittaisessa koulutustilaisuudessa tuleville piirikuvernööreille.

McInally puhui naisesta, jonka hän tapasi Ban Taling Chanissa Thaimaassa, missä rotaryn jäsenet auttoivat rakentamaan taloja, kokoussalia sekä lastenhoito- ja terveydenhuoltotiloja Etelä-Aasiaa vuoden 2004 lopulla tuhonneen tsunamin jälkeen. Nainen oli menettänyt tsunamissa miehensä, tyttärensä ja poikansa sekä toimeentulonsa. Mutta hänellä oli silti tarjota McInallylle lahja: kaunis simpukankuori.

”Hän kertoi minulle, että Rotary… oli palauttanut hänen optimisminsa. Annoimme hänelle toivoa”, McInally sanoi.

”Näin Rotary tuo pysyvän muutoksen maailmaan”, hän lisäsi, ”palautettu tai vasta luotu toivo kerrallaan.”

Rauhan edistäminen

Merkittävä tapa tuoda toivoa maailmaan on painottaa enemmän rauhaa, McInally sanoi. Hän viittasi toimiin, joita Rotaryn jäsenet ovat toteuttaneet kuluneen vuoden aikana tukeakseen Ukrainan kansaa Venäjän hyökkäyksen jälkeen. Rotary on asettanut humanitaarisen avun etusijalle ja houkuttelee lisää ukrainalaisia ​​jäseniä prosessiin. Mutta McInally huomautti, että todellista helpotusta ei tule ilman rauhaa – ei vain Ukrainassa, vaan Jemenissä, Afganistanissa, Syyriassa ja kymmenissä muissa paikoissa ympäri maailmaa.

”Rauha on maaperä, jossa toivo juurtuu”, McInally sanoi.

McInally korosti myös jatkuvuuden voimaa ja kehotti Rotaryn jäseniä jatkamaan joidenkin entisten johtajien työtä. Hän lupasi ylläpitää vuosien 2021–2022 presidentti Shekhar Mehtan käynnistämää Empowering Girls -aloitetta ja pitää kiinni monimuotoisuuden, tasa-arvon ja osallisuuden painotuksesta koko Rotaryssa. Hän pani myös merkille viimeaikaiset tapahtumat, jotka korostavat Rotaryn jatkuvan keskittymisen tärkeyttä polioon. Kuluneen vuoden aikana poliotapauksia on ilmaantunut monilla alueilla ympäri maailmaa, minkä vuoksi rotaryn jäsenille on entistä tärkeämpää johtaa taudin vastaista taistelua.

McInallyn mukaan Rotaryn on edelleen kerättävä vähintään 50 miljoonaa dollaria vuodessa saadakseen täyden 2-1-rahoitusosuuden Bill & Melinda Gates -säätiöltä. Vain noin yksi 12:sta jäsenestä lahjoittaa tällä hetkellä polion hävittämiskampanjaan, ja alle yksi viidestä klubista lahjoittaa vuosittain.

McInally pyysi valituilta piirikuvernööreiltä tukea uuden kiireellisyyden tunteen luomiseksi klubeihinsa auttamaan toteuttamaan Rotaryn näkemystä poliosta vapaasta maailmasta. ”Tämä on aika, jolloin meidän on mentävä pidemmälle kuin vuosi vuodelta ja varmistettava, että tarjoamme kaikki tarvittavat resurssit menestyäksemme mahdollisimman nopeasti”, hän lisäsi.

Keskity mielenterveyteen

McInallyn mukaan Rotaryn jäsenten tulisi tarjota toivoa mielenterveyshaasteista kärsiville – COVID-19-pandemian pahentamasta kriisistä. Monet ihmiset ovat menettäneet perheenjäseniään, monet muut ovat löytäneet sosiaaliset verkostonsa juurineen, ja erityisesti nuorten koulutus- ja kehityspolut ovat katkenneet. Tämän seurauksena yhä useammat ihmiset ympäri maailmaa kohtaavat mielenterveysongelmia. Silti avun hakeminen nähdään usein heikkouden merkkinä.

”Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta”, McInally sanoi. ”Avun hakeminen on rohkeaa – ja hyvinvoinnin tiellä jatkaminen on vieläkin rohkeampaa.”

Hän lisäsi, että Rotary pyrkii parantamaan mielenterveyspalveluja ensi vuonna ja sen jälkeen. Rotaryn pitäisi olla tunnettu organisaationa, joka huolehtii jäsenistään ja palvelemistaan ​​ihmisistä, McInally sanoi. ”Jokainen mielenterveyden ammattilainen kertoo sinulle, että auttamalla muita autamme olennaisesti itseämme.”

McInally päätti puheensa kuvailemalla jatkuvuuden ja innovaation ihanteellista tasapainoa. ”Rotary auttaa luomaan olosuhteet rauhalle, mahdollisuuksille ja elämisen arvoiselle tulevaisuudelle”, hän sanoi. ”Jatkamalla sitä, mitä osaamme parhaiten, pysymällä avoimina ja halukkaina muuttumaan ja keskittymällä rauhan rakentamiseen maailmassa ja itsessämme, Rotary auttaa luomaan rauhallisemman maailman – toiveikkaamman.”


Pyhäjärven Rotaryklubin vuositeema

 

Pyhäjärven rotaryklubi ry:n toimintaa rotaryvuonna 2023-2024

Klubin tärkeimpiä tavoitteita ovat vaihto-opiskelijatoiminnan sponsorointi ja jäsenmäärän lisääminen.

 

 • Jäsenyys
 • Jäsenyyden perusperiaatteina ovat ystävyys ja toveruus, ei suorittaminen.
 • Sitoudumme toimintaan ja palvelumme on eettisten periaatteiden mukaista.
 • Edistämme suvaitsevaisuutta.
 • Kokouksia on parillisen viikon keskiviikko klo 17.30-18.30.
 • Ohjelma suunnitellaan puolivuosittain.
 • Kokousteemat ovat rotaryn vuositeemojen mukaan suunniteltu. Joka kuukausi on teemaan liittyvä viikkokokousesitelmä.
 • Rotaryjärjestön sääntöjen mukaan jäsenen tulee olla täysi-ikäinen, hyväluonteinen, rehellinen, hyvä maineinen ja halukas palvelemaan oman ammattialansa edustajana rotary-yhteisössä.
 • Jos haluat liittyä klubiimme, ota yhteys klubin jäseniin tai tule tutustumaan kokoukseemme.

 

 • Palveluprojektit

Nuorisovaihto

 • Klubi sponsoroi yhden nuoren vuosivaihtoon ja yhden kesävaihtoon.
 • Nuorisovaihtoasiamiehemme on Eeli Eilola.
 • Löydät tietoa osoitteesta http://rye.fi/

PolioPlus-keräys

 • ”Rotary Internationalin aloitteesta käynnistyi kolmekymmentä vuotta sitten laaja kansainvälinen yhteishanke, jonka tuloksena uusien poliotartuntojen määrä on nyt painunut ennätyksellisen alas. Tavoitteena on polion täydellinen hävittäminen maailmasta.
 • Rotaryn PolioPlus-ohjelma antaa kaikille mahdollisuuden tukea tämän sairauden tehokkaita hävittämistoimia lahjoittamalla rahaa PolioPlus keräykseen.
 • PolioPlus-keräys suoritetaan Pyhäsalmessa perjantaina 20.10.2023.

Muuta toimintaa

 • Ajankohtaisten teemojen mukaan.
 • Palvelukodeilla laulelmallinen joulutervehdys.
 • Avustetaan mm. Soitellen Suveen tapahtumajärjestelyissä.
 • Iltatori, josta tuotto lahjoitetaan ajankohtaiseen kohteeseen.
 • Edelliset yhteistyössä Hiijjen Pelimannien kanssa.
 • Perheet voivat ovat mukana monissa tapahtumissa.

 

Julkisuus

 

 

Kokoontumistiedot

Paikka:
Hotelli Pyhäsalmi
Ollintie 19
86800 Pyhäsalmi

Aika:
Parillisen viikon keskiviikkona klo 17.30-18.30

Ajankohtaista

Tapahtumat

Share This