Tälle keväälle oli suunniteltu kahden opettajan tulo Martti Ahtisaari -koulusta Kirkkonummelle oppimaan, kokemaan ja samaan kokemusta suomalaisesta koulusta, opettajan työstä ja opetuksen kehittämisestä? Lentoliput olivat valmiit ja majoitus hoidettu ja päivittäistä oppimisohjelmaa kasattiin.

Koronaviruksen taltuttamiseen liittyvät päätökset sekä Suomessa että Namibiassa aiheuttivat kuitenkin sen, että opettajavaihdon osalta projektia on siirretty vuodella eteenpäin. Myös kirkkonummelaisten opettajien kesälle suunniteltu matka siirtyy kesään 2021.  

Välivuosi ei kuitenkaan tule olemaan luppoaikaa, vaan projektitoimintaa pidetään yllä molemmissa maissa.

Opettajavaihtohankkeeseen sisältyy myös toimintavälineiden rahoitusta. On jo keskustelu siitä mitä opetustarvikkeita kouluun tarvitaan. Kysymyksen ydin on tehdä ero ”must have ” ja ”nice to have” tarvikelistojen välille.                                                                         

Jokainen projekteja vetänyt tietää, että näillä sanoilla on vahva ero. Keskustelut projektikumppanin kanssa eivät aina ole yksinkertaisia. Jokaisen hankinnan on tuettava tiukasti projektin tavoitteita ja toteutettava kestävää kehitystä.

Pasilan rotaryklubin vetämänä ja 20 muun klubin tukema opettajavaihtohanke namibialaisen Martti Ahtisaari -koulun kanssa on       
Rotaryliikkeen kansainvälistä toimintaa. Hanke toteutetaan täysin
Rotaryliikkeen rahoituksella. Se toteuttaa vahvasti Rotaryliikkeen
keskeistä periaatetta; palvelu itsekkyyden edelle

Teksti: Ritva Semi
Kuvat: Timo Havola ja Ari Koivulahti.

Share This