Projektit

Rotary on palvelujärjestö. Toimimme tunnuslauseemme Palvelu itsekkyyden edelle – Service above self mukaisesti paikallisesti ja maailmanlaajuisesti. Kansainvälinen humanitäärinen palvelumme toteutuu Rotarysäätiömme koordinoimana ja hyväksyttyjen kumppaneiden kanssa.

Esittelemme tällä sivulla eräitä Pasilan Rotaryklubin meneillään olevia projekteja  ja yhteistyöhankkeita.

Koulutus kannattaa aina – Rotaryhanke Namibiassa 2018 – 2022

Pasilan Rotaryklubin suunnittelema ja toteuttama opettajanvaihtoa koskeva Global Grant hanke on ainutlaatuinen. Hanketta ovat rahoittamassa ja tukemassa 20 suomalaista Rotaryklubia, Windhoekin Rotaryklubi sekä Rotarysäätiö. Hankkeen kokonaisbudjetti on 83 000 €. Se korostaa Rotary aatteen lähtökohtia eli lisää kansainvälistä yhteisymmärrystä, hyvää tahtoa ja rauhaa.

Lue lisää projektista.
Tutustu Opet Namibiassa blogiin.

Pasila-seminaarit

Olemme kutsuneet vuosittain rotareita ja alueen toimijoita Pasila-seminaariin. Teemoina ovat olleet ajankohtaiset Helsingin kaupungin tavoitteet alueen kaavoittamisessa ja eri yritysten liiketoiminnan ja tuotteiden esittelyt.

Seminaarien yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Helsingin kaupunki, Pasilan alueen yritykset, liikelaitokset ja Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu.

Maksullisten seminaarien tuotolla klubimme tukee stipendein Haaga-Helia Ammattikorkeakoulusta valmistuvia tradenomeja. Tavoitteemme on jatkaa seminaareja myös tulevina vuosina.

Katso viime vuosien seminaarien ohjelmat tästä.

Lukutaito-opetusta äidinkielellä Sengalissa – Läs- och skrivundervisning i Senegal

Rotaryklubimme on useana vuonna joulukirkon kolehdilla tukenut lukutaitoprojektia Senegalissa jossa oppilaat esikoulussa oppivat lukemaan ja kirjoittamaan omaa äidinkieltä serereä.

Vår Rotaryklubb har under många år genom julkyrkans kollekt stött detta projekt och Senegals lutherska kyrka har de senaste åren varit ansvarig för 10 förskoleklasser med drygt 300 elever varje år. En lärarlön är drygt 100€/mån.

Lue lisää – Läs mer.

Silakkasoutu ja puhdas Itämeri

Olemme mukana Silakkasoudun järjestäjänä ja osallistujana. Tapahtuman tuotto käytetään lähialueiden vesien suojeluun.

Lue lisää.

Nuorisovaihto

Pasilan Rotaryklubi on toimintansa alusta alkaen ollut vaihto-oppilastoiminassa aktiivinen ja pidämme vaihto-oppilastoimintaa yhtenä keskeisenä toimintamuotonamme. Tavoitteenamme on lähettää ja vastaanottaa vaihto-oppilas joka toinen vuosi yhteistyössä lähialueemme muiden rotaryklubien kanssa.

Lue lisää.

Ryla-seminaarit

Klubimme on ollut toteuttamassa yhteistyössä muiden klubien ja kumppanien kanssa Ryla-seminaareja jo 15 vuoden ajan. Tavoitteenamme on  järjestää vuosittain yksi seminaari joko itse tai yhteistyössä muiden klubien kassa. Tuemme seminaarien avulla myös rotaractklubien jäsenhankintaa.

Rotaryvuonna 2019 – 2020 olemme mukana Helsinki Baltic Sea Rotaryklubin ja Haaga-Helia Ammattikorkeakoulun järjestämässä seminaarissa.

Lue lisää Ryla-sivulta.

Mäkelänrinteen Urheilulukio

Teemme yhteistyötä Urheilulukion kanssa mm. vaihto-oppilastoiminnassa ja tuemme lukion opiskelijoita stipendein.

 

 


Kokoontumistiedot

Paikka:
Ravintola Delicatessen Ratamestari
Ratamestarinkatu 11
00520 Helsinki

Puhelin: 040 148 8305
ratamestari@delicatessen.fi
Verkkosivu ja lounaslista...

Aika:
Tiistaisin klo 11:15-12:30
Lounastaminen klo 11:15 alkaen
Klubikokous klo 11:45 alkaen
Etäkokousmahdollisuus
Zoom-yhteys avautuu klo 11:30 alkaen
Kokouslinkki ja poikkeukset
verkkosivun ao. tapahtumatiedoissa

Share This