ShelterBox katastrofiaputyössä vuosi 2023 on ollut taas erilaisella tavalla aktiivinen. Sitä ovat leimanneet maanjäristys- ja tulvatuhot, jatkuvamman hätäsuojatarpeen ovat ylläpitäneet konfliktia pakenevat.
Vuoden kuluessa tullaan suojalla ja tarvikkeilla saattamaan toipumisen mahdollistaviin elinoloihin yli 50.000 taloutta eli lähes 250.000 ihmistä 13 eri maassa (ks. kartta). Lisäksi Gazan alueen avustamiseen on valmiuksia, lähiviikkoina selviää millaiset ovat edellytykset apumme toimittamiseen. Vuoden tapahtumista on luettavissa kaksikin laajempaa julkaisua suomeksi, tässä linkki niihin nettisivuillemme.

Avun tarve ei talvellakaan vähene, kiitos merkittävästä erityispanoksesta talvivarustamiseen (projekti 6) Ukrainassa. Joulun lämpö ei valitettavasti tavoita kaikkia, kylmistä öistä Facebookissa animaatiofilmi lapsen silmin. On eettisenkin joululahjan aika, sellaiseen mahdollisuudet, ohjeet ja nimillä täydennettävä lahjakirjakin ladattavissa ja tulostettavissa. Tähän mennessä olemme Suomesta rahoittaneet runsaan 300 perheen suojan ja tarvikkeet, hoidetaan vielä muutama kymmenen perhettä lisää Joulun lämpöön – ainakin kuvainnollisesti!

Iso kiitos kaikesta tuesta kodeistaan pakenemaan joutuneiden puolesta 💚!

Tapio Vihersaari
ShelterBox tuki ry – ShelterBox Finland
vapaaehtoistyöntekijä – volontär
puheenjohtaja – ordförande

Translate »