Global Grants

Global Grants – maailmanlaajuiset apurahat

Maailmanlaajuisilla apurahoilla rahoitetaan mittavia kansainvälisiä humanitaarisia projekteja, ammattikoulutustiimejä ja opiskelustipendejä, joilla kaikilla on oltava kestäviä ja mitattavissa olevia vaikutuksia yhdellä tai useammalla Rotarysäätiön keskittämisalueella. Näitä klubien apurahoja tuetaan rotarysäätiön ja piirien DDF-varoista.

Global Grant -apurahat ovat ainutlaatuisia maailmassa. Tuskin mikään muu organisaatio pystyy samanlaisella tarkkuudella ohjaamaan apua hädässä oleville ihmisille kuin Rotarysäätiö Global Grant -apurahoineen. Rotaryklubin jäsenet missä tahansa maailmassa paikantavat avuntarpeessa olevan yhteisön. He hakevat rotarysäätiöltä apurahaa, ja tähän hankkeeseen rotaryklubit ja -piirit kaikkialla maailmassa voivat kohdentaa varoja. Global Grant -apurahan käyttöä valvoo koko projektin ajan Rotarysäätiö. Projektin edetessä suunnitelmien mukaisesti kerätyt varat ohjataan paikallisen rotarypiirin kautta kohteeseen.

Piirimme 1390 on ollut mukana hankkeissa, joissa on mm. rahoitettu dialyysilaitteita sairaaloille ja perustettu äidinmaitopankki kehittyviin maihin.

Rotarypiirien D1390 ja D9940 (Uusi-Seelanti) yhteinen projekti on saatu toimitettua perille. Kuusi kenttäambulanssia varusteineen matkasi Suomesta Lviv’iin, missä ne luovutettiin RC Kharkiv New Levelin rotareille.Kenttäambulanssi on vanha pakettiauto, joka on varustettu tarvikkeilla, joilla ihmisen henki pystytään pelastamaan kaikkein haastavimmissa olosuhteissa ja siirtämään hänet sairaalaan jatkohoitoon. Koska kenttäambulanssien elinikä näissä tehtävissä on hyvin lyhyt, on järkevää käyttää edullisempia ajoneuvoja tähän tarkoitukseen ja säästää kalliimmat ambulanssit muihin tehtäviin. Jokaisessa kenttäambulanssissa oli paarien lisäksi lääkinnällisiä varusteita viiteen lähtöön. Lisäksi toimitamme vielä jälkikäteen rahtina käveleviä veripankkeja, jotka myös päätyvät Harkovan alueelle.