Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
23.11.2021
17:15 - 18:30


Ympäristö tuli Rotarysäätiön uudeksi painopistealueeksi 1.7.2021 alkaen. Mitä me rotarit yksin, klubeissamme ja yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa voimme tehdä ympäristön hyväksi?

Suomen Rotarypalvelun ympäristötoimikunnan sihteeri Håkan Malmlund (Porvoo Läntinen) alustaa aiheesta Rotarit ympäristön asialla. Piirimme ympäristökomitean puheenjohtaja Jaana Leppä (Valkeakoski) kertoo piirimme toiminnasta ja tavoitteista ympäristön hyväksi tehtävässä työssä.

Håkan Malmlund
on Suomen Rotarypalvelun ympäristötoimikunnan sihteeri. Tämän valtakunnallisen tehtävän lisäksi  hän on klubissaan vastuussa Itämeri kiittää – projektista, joka on monivuotinen hanke lähivesien ja Suomenlahden kunnon kohentamiseksi.  Itämeri kiittää – projektissa on yhteistyössä kaupunkien ja paikallisten yritysten kanssa mm. hankittu septitankkien tyhjennysasemia Porvooseen ja Loviisaan, vesireppuja 25 koululuokalle, järjestetty yhteistyössä paikallisen vesiensuojeluyhdistyksen kanssa koululaisille mahdollisuudet tutustua jokien ja meren eläimiin ja lähiympäristöön, siivottu joen- ja merenrantoja, järjestetty Itämeripäivän tilaisuuksia meren äärellä jne. Klubin jäsenet ovat viime vuosina osallistuneet aktiivisesti sinileväseurantaan 6 seurantapaikalla ja raportoineet sinileväesiintymistä viikoittain SYKE:lle 1.6.-30.9. välisenä aikana. Tällä hetkellä he ovat vesiensuojeluyhdistyksen, WWF:n, Porvoon seudun lintuyhdistyksen ja Birdlife Finlandin kanssa käynnistämässä kosteikkojen perustamista ja kunnostusta sekä lintutornien kunnostamista ja rakentamista.
Håkan Malmlund voi valottaa meille sekä Rotaryn valtakunnallisia tavoitteita että kertoa oman klubinsa toiminnasta ympäristön hyväksi. Alustuksessa korostuu myös viestintänäkökulma.

Jaana Leppä
oli Valkeakosken klubin presidenttinä kaudella 2017-2018 ja vastaa nyt klubinsa säätiöasioista. Siviilissä Jaana työskentelee Valkeakosken Tietotien lukion rehtorina ja on kiinnostunut paitsi koulutuksesta ja oppimisesta myös ympäristöasioista. Jaana Leppä kutsuttiin SRP:n ympäristötoimikuntaan vuoden 2021 alussa, piirin 1390 edustajana.  Jaana Leppä on ollut aktiivisesti mukana rotarien Koulujemme lähivedet –hankkeessa jo muutaman vuoden ajan. Nyt Vesireppu-projekti on yksi ympäristötoimikunnan hankkeista.

Kokous järjestetään virtuaalikokouksena. Mukaan ovat tervetulleita Tammer Novan ja IC-alueemme jäsenten lisäksi rotarit omasta ja muista piireistä.

Kokouslinkki: https://meet.google.com/dob-wcti-hjv
Muistathan lisätä koko nimesi näkyviin, samoin kuin klubisi nimen.

Lisätiedot Tammer Novan säätiötiimin puheenjohtaja Silja Minkkinen Poikolaiselta siljan.oma.(at)gmail.com ja kokouksen tekniikasta vastaava Tommi Aho tommiaho (at) gmail.com

Lue lisää aiheesta verkkosivuiltamme:
https://rotary.fi/mita-teemme/rotaryn-karkiteemat/huolehdimme-ymparistosta/

https://www.rotary.org/en/our-causes/protecting-environment

 

Share This