Varainhankinta ja lahjoitukset

Varainhankinta ja lahjoitukset

Rotaryklubimme on mukana sekä paikallisessa että maailmanlaajuisessa palvelutyössä monin eri tavoin. Otamme osaa rotareiden nuorisovaihtotyöhön ja tämän rahoittamiseksi keräämme varoja.

Lahjoitamme varoja humanitäärisiin projekteihin Rotarysäätiön kautta. Rotarysäätiö tukee lukuisten projektien avulla äitien ja lasten terveyden kohentamista ja sairauksien ehkäisyä ja hoitoa. Säätiö edistää koulutusta ja lukutaitoa, vahvistaa rauhantyötä sekä kasvattaa paikallistalouksia ja yhteisöjä. Rotarysäätiö edistää puhtaan veden saantia ja hygieniaosaamista siellä missä tälle on tarvetta.

Klubimme osallistuu myös rotareiden aloitteesta käynnistyneeseen työhön polion poistamiseksi maailmasta henkilökohtaisin lahjoituksin ja projektien avulla. Rotarit ovat tehneet työtä villin polioviruksen poistamiseksi yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Nykyään villin polioviruksen vuoksi sairastuu vuosittain enää muutamia kymmeniä lapsia, kun projektin alkuvaiheessa luvut olivat jopa 350 000 lasta vuodessa.  Poliota esiintyy enää kahdessa maassa:  Afganistanissa vuonna 2018 21 ja Pakistanissa: 12 tapausta.  Tänä vuonna on 9.7.2019 mennessä ollut Afganistanissa 10 ja Pakistanissa peräti 41 uutta poliotapausta.

Tänä päivänä tähän kotoperäiseen polioon sairastuneet lapset asuvat yleensä Afganistanin ja Pakistanin vaikeakulkuisilla seuduilla. Rotarit ovat antaneet lupauksensa saattaa projekti päätökseen, joten myös meidän klubimme osallistuu omalla panoksellamme tähän työhön niin kauan, kun tämä lupaus on täytetty.

Klubimme omana projektina on kahden vuoden välein yhdessä yritysten ja yrittäjien sekä muiden yhteistyökumppaneiden kanssa aikaansaatu palveluhakemisto.

Tutustu klubimme varainhankintaprojekteihimme lähemmin:
Projektit

Share This