Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
31.01.2022 - 07.02.2022
12:00


Viikkokokouksen 31.1.2022 ohjelmassa on esitelmä aiheesta: ”USA-katsaus – Biden vuoden vallassa”. Esitelmän pitäjänä on Maria Annala, Yhteiskuntatieteiden maisteri, tutkimusviestintäpäällikkö,Ulkopoliittinen Instituutti (Teams kokous).

Esitelmä-20220131-Yhdysvaltojen demokratia uhattuna Rotary

Esitelmöitsijä Maria Annala: Ulkopoliittisesta Instituutista, kielitaitoinen yhteiskuntatieteiden maisteri, väitöskirjatutkija

Maria Annala on monelle tuttu TV-kasvo, joka usein on ollut kommentoimassa USA:n presidentinvaaleja ja joka nyt on tullut pitämään esitelmän Yhdysvaltojen demokratiaa kohdanneista uhkista Trumpin kauden aikana ja jälkeen erityisesti vaalivilppiväitteiden johdosta. Annalan mukaan uhka demokratialle USA:ssa on nyt suurempi kuin vielä vuosi sitten.

Vielä tänään republikaaniäänestäjät pitävät Trumpia vaalien voittajana – tehdyn tutkimuksen mukaan 67% republikaaneista uskoo, että Trumpin voitto oli selvä siitä on nyt tullut osa puolueen identiteettiä. 25% amerikkalaisista uskoo, että väkivalta on ainoa ratkaisu demokratiaongelmaan. Biden ei pysty tällä hetkellä tekemään mitään lupaamiaan uudistuksia demokraattipuolueen hajaannuksen johdosta.

Maria Annalan esitys oli hyvin perusteltu ja kiinnostavalla tavalla esitetty ja sai suuret kiitokset ja monia kysymyksiä. Hieno esitys suurelle kuulijajoukolle!

Share This