Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
18.01.2021
13:00 - 14:00


Viikkokokouksen 18.1.2021 ohjelmassa on esitelmä aiheesta: Elämänmuutos mainostoimiston johtajasta taiteilijaksi. Esitelmän pitäjänä Tom Miiros.
Esitelmä-20210118-Elämänmuutos_mainostoimistonjohtajasta_taiteilijaksi

Sirpa esitteli viikon esitelmöitsijän Tom Miiroksen, joka pitkän työuran mainosalan johtotehtävissä jälkeen, aloitti taiteilijauran 12 vuotta sitten.

Tom Miiros kertoi urastaan:

Tom oli jo lapsuudestaan saakka ollut tekemisissä taiteen kanssa isänsä ollessa taiteen ostaja ja keräilijä. Mm Elite ja Lallukka olivat tulleet silloin tutuiksi.

Ajatteli teini-iässä taiteilijan uraa, mutta päätyi kuitenkin Ateneumin sijasta mainosgraafikkokouluun ja sitä kautta toimien ensin messuarkkitehtina, myöhemmin AD mainostoimistossa ja edelleen luova johtaja ja lopuksi toimitusjohtajaksi. Oltuaan 11 vuotta tj:nä ja viihdyttyään hyvin päätti hän lähteä tästä toimesta ja jätti v. 2000 konttorin ja auton avaimet työpaikkansa pöydälle päättäen ruveta tekemään aivan jotain muuta.

Aluksi ryhtyi pyynnnöstä perustamaan Monacon yliopistossa aloitettavaa MBA-koulutuksen CBA-ohjelmaa, jonka piti kestää 4 vuotta, mutta joka kuitenkin jouduttiin lopettamaan taloskriisin myötä 2008. Tom otti kynän ja paperia käteen ja alkoi tehdä todo-listaa ja päätti ryhtyä kauan haikailemaansa taiteiijauralle. Listalle tulivat: 10 teosta valmiiksi, hyvät kehykset, info alalle – mm. galleristit, lehdistö, malttia.

Perehdyttyään nyt alan toimintaan ja oltuaan yhteydessä erääseen huomattavaan galleristiin New Yorkissa hän tuli siihen johtopäätökseen, että galleristit eivät olleet oikea tie. Näitten kustannukset ja ALV tekee hänen mielestään tämän tien taloudellisesti mahdottomaksi. Hän ryhtyi käyttämään sosiaalista mediaa hyväkseen saadakseen työnsä myydyiksi ja tämä on hänen mielestään toiminut erittäin hyvin (Face, Instagram, Pinterist). Tom on hyvin tyytyväinen valintaansa ja sen mukaan nykyiseen elämäänsä Raaseporissa. Hänet oli myös viime keväänä kutsuttu Kotkan Sunilaan pitämään näyttely, mutta se peruttiin koronan takia. Tom on jatkuvasti muuttuva taiteilija – aloitti maalauksista, muutti reliefeihin ja tekee nykyään myös veistoksia. Ohessa otos hänen töistään.

Tom toivotti kaikki tervetulleeksi hänen kotiinsa Raaseporissa, jossa hänellä on nähtävänään myös teoksiaan. Hän tekee myös tilaustöitä. Häntä voi myös käydä tapaamassa muutenkin – lupasi tarjota kahvit.

Tomin yhteystiedot:

osoite: Vanha turuntie 25, 10420 Pohjankuru

puh. 0400 307956

e-mail: miirosart@gmail.com

Share This