Vaihto-opiskelijat Kelly Garcia ja Teo Villalonga kertoivat kokemuksistaan vuosivaihdossa.

Teo on Argentiinasta, hän piti esityksensä suomeksi. Hän oli hyvin tyytyväinen vaihtovuoteensa Suomessa. Hän on ollut kolmessa eri isäntäperheessä. Hän on saanut paljon uusia ystäviä, myös Virosta. Teo on harrastanut täällä jalkapalloa, salitreeniä ja uintia. Hän näki ensimmäistä kertaa lunta. Hän meni marraskuussa Rukalle, joka oli hauska kokemus. Hän kokeili hiihtoa ja avantouintia (kolme kertaa avannossa ja kolme kertaa saunassa…). Hän kokeili fatbikea, ja teki lumiukon.

Teon mielestä koulussa on hyvä taso, ja opettajat olivat hyviä. Hän opiskeli erityisen paljon fysiikkaa ja kemiaa. Kotitaloudessa hän teki pullaa, ja nautti siitä kahvin kanssa. Hänen mielestään suomalainen ruoka on todella hyvää, myös mämmi. Ainoa mikä ei maistunut oli koulun puuro. Joulun vietto oli mieleenpainuva, sillä kotona on joulun aikaan kesä, ja he käyvät uimassa. Vapunvietto Helsingissä oli vaikuttava kun kaikki olivat ihan hulluja. Vanhojen tanssit juhlineen oli myös mukava. Viron lisäksi hän vieraili isäntäperheen kanssa Tukholmassa. Tukholma oli kaunis kaupunki. Teo kävi katsomassa jääkiekkoa, erityisesti Tapparan pelejä, sekä jalkapalloa.

Kelly on Floridasta, Immokaleen kaupungista. Kellyn mielestä Nurmijärven kirkonkylä on kaunis paikka. Hänen mielestään neljä vuodenaikaa ja luonto erityisesti olivat hienoja. Myös Kelly oli kolmessa perheessä. Hän sai monta hyvää ystävää. Kelly kävi Tukholmassa, Tampereella, Ylläksellä, Rovaniemellä, Virossa. Ensi lauantaina hän menee Rovaniemen kautta kotiin. Kellysta on hauskaa kuinka kaukana toisistaan ihmiset seisoo jonoissa, kuinka paljon kaikki pitävät ämpäreistä, ja miten kaikki seisovat vaivaantuneena hississä. Rovaniemellä Kelly kävi kokeilemassa talviaktiviteettejä, ja Joulupukin kylässä.

Myös Kelly rakastaa saunaa ja avantoa, sekä pullaa. Hän ei tykkää salmiakista eikä lakritsista.

Kelly aikoo kotiin palattuaan suorittaa High Schoolin loppuun.

Teo, Eija Mattila ja Kelly

Share This