Nuorisovaihto

Nuorisovaihto

Rotaryn nuorisovaihto on turvallinen ja usein varsin edullinen tapa lähteä ulkomaille vaihto-oppilaaksi.  Rotaryn nuorisovaihto on sertifioitua ja valvottua. Nuorta sitovat rotareiden ohjeet ja säännöt, se on osa turvallisuutta. Nuori ja hänen perheensä koulutetaan vaihtovuoden vaatimuksiin ennen nuoren lähtöä.

Vastaanottava perhe ottaa nuoren perheenjäsenekseen. Vastaanottava rotaryklubi huolehtii mm. saapuvan vaihto-oppilaan koulukustannuksista. Nuori saa myös pientä kuukausirahaa rotaryklubiltaan. Perhe ei saa rahallista korvausta nuoren ylläpidosta.

Suomeen saapuville vaihto-oppilaille tarvitaan isäntäperheitä. Nuori on vaihtovuoden aikana yleensä kolmessa perheessä, noin neljä kuukautta jokaisessa. Kun haluat tarjota turvallisen kodin Suomeen saapuvalle nuorelle, ota yhteyttä klubimme nuorisovaihtoasiamieheen. 

Kun rotaryklubi ottaa vastaan ulkomaisen vaihto-oppilaan, se tarkoittaa samalla, että meiltä vastavuoroisesti pääsee nuori ulkomaille. Ulkomailla koulunkäynti ei suinkaan aina ole oppilaalle ilmaista, mutta nuoren vastaanottava rotaryklubi vastaa näistäkin kustannuksista. Nuori saa myös samat edut ja huolenpidon kuin maahamme saapuva nuori.

Kiinnostuitko nuorisovaihdosta?

Osallistumme rotareiden kansainväliseen vaihto-oppilastoimintaan. Lähetämme ja vastaanotamme vuosittain yhden vuosivaihtajan ja muutamia kesävaihtajia. Teemme nuorisovaihdossa yhteistyötä Hyvinkään Itäisen klubin kanssa.

Vuosivaihtoon lähdetään 16-18 vuoden iässä. Kesävaihto on noin kuukauden kestävä perheenjäsenyys ulkomailla ja sinne lähdetään 15-20 vuoden iässä.

Mikäli olet kiinnostunut nuorisovaihdosta, voit hakea mukaan. Vaihto-oppilashakemuksen voit lähettää sähköpostitse klubin nuorisovaihtoasiamiehelle. Hakemus on vapaamuotoinen kirje, jossa vaihtoon haluava kertoo itsestään, perheestään, koulumenestyksestään, kielitaidostaan ja harrastuksistaan sekä siitä, miksi on kiinnostunut vaihto-oppilasvuodesta ulkomailla.

Näistä eri vaihtomuodoista voit  lukea lisää Suomen Rotaryn nuorisovaihdon sivuilta. Hakuaika seuraavan vuoden vaihtoihin on hakuvuotta edeltävänä syksynä. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä klubimme nuorisoasiamieheen.

Kysy rohkeasti lisää Rotaryn nuorisovaihdosta nuorisovaihtoasiamieheltä, kts. yhteystiedot -sivu.

Voisitteko toimia isäntäperheenä?

Jos olet kiinnostunut majottamaan vaihto-oppilaan osaksi vuotta, niin ota yhteyttä. Isäntäperhe saa usein vaihto-oppilaasta paljon iloa ja pitkäaikaisen ystävän toiselta puolelta maailmaa. Usein vielä vuosienkin jälkeen vaihto-oppilaat pitävät yhteyttä perheisiinsä ja perheet pitävät heihin yhteyttä, eivätkä vierailut vaihtovuoden jälkeenkään ole ennenkuulumattomia. Uusia isäntäperheitä kaivataan aina!

Kokoontumistiedot

Paikka:
Ravintola Harlekiini
Kauppatori 1
05800 Hyvinkää

Katso tarkemmin tapahtumakalenterista

Aika:
Lounaskokoukset tiistaisin klo 11.45-13.00


Katso tarkemmin tapahtumakalenterista

Tapahtumat

Ei tapahtumia
Share This