Moi!

Anteeksi että en ole kirjottanut. On pitänyt mutta viikot ja viikonloput täynnä kaikkea kivaa niin on ollut kiire tai sitten vain tosi väsynyt ja sitten se on vain unohtunut. Mutta haluan kiittää tästä mahiksesta olla täällä voin sanoa että on kyllä ollut elämäni paras puoli vuotta tällä hetkellä täällä enkä ole katunut sekunttiakaan että lähdin tänne täällä ollessani. En edes osannut kuvitellakkaan että näin paljon voisi tapahtua näin lyhyen jakson aikana. Tänne on tulossa taas todella kylmä tällä hetkellä on -20 ja koulu on peruutettuna maanantaina ja keskiviikkona eli pitkä viikonloppu luvassa.

Esimerkiksi Chicago on niin ihana ja iso kaupunki,
että tekeminen ei kyllä lopu kesken koskaan täällä olen käyny täällä kattomassa pari peliä alussa Baseballia molempien joukkueiden pelejä mutta pakko sanoa, että Cubs on ehdoton ykkönen niistä joukkueista.

Rotary klubini vei minut kattomaan peliä Wrigley Fieldille joka on toiseksi vanhin Baseball stadion. Mutta siltikin kyllä pesäpallo vie tässä vaiheessa sen ykkös sijan vaikka kyllä oli hauska katsoa vähän isomman yleisön kanssa peliä. mutta se on silti vähän hidas tempoista peliä.
Sitten olen päässyt katsomaan jääkiekkoakin täällä vaikka se ei ihan uusi kokemus olekaan, mutta silti hieno kokemus olla katsomassa tälläisessä lätkä kaupungissa peliä ja pääsee näkemään viellä Henri Jokiharjua. Ainoa miinus on kyllä lippujen hinnat ja areenan paikka mihin rakennettu lippujen hinnat ovat korkeat vaikka joukkueella ei ole mennyt ihan huikeasti ja areenalle on vaikea mennä mitenkään yksin, koska siinä on aina omat vaaransa sillä alueella. Mutta aina joku on viennyt peliin tai hakenut sieltä pois vaikka kyllä kerran mentiin pois Uberilla. Ja olen viellä pari kertaa itsekkin päässyt luistelemaan vaikka yleensä luistelu mennyt siinä kun olen opettanut muita ihmisiä siinä.
Sitten koripalloakin on oltu katsomassa ja vaikka ei ihan lempi laji olekaan, mutta nautin todella paljon ja ääni oli kyllä vähissä pelin jälkeen kun oltiin ostettu toisen vaihtarin kanssa melkein kentän vierestä liput ja tuli huudettua Markkasta kovaan ääneen ja näytettyä suomen lippua korkealla ja olihan sitä pakko ostaa viellä ihan paitakin jos vaikka seuraavassa pelissä tulisi nimmarikin. Jenkkifudista en käynyt paikan päällä katsomassa, mutta siltikin telkkarissa oli pelit päällä joka sunnuntai perheen kanssa tai sitten viellä kaverin kanssa. Ja olihan sitä pakko kanssa kannustaa vastustajaa pleijareiden aikana kun Bears pääsi sinne ja onneksi myös hävisivät ja kyllä vihaisuuden huomasi ihmisten ilmeissä kun Codey Parkey missasi potkun.
Perheenkin kanssa menee erittäin hyvin. Veljen kanssa ollaan tosi hyviä kavereita täällä ja auttavat hyvin kyydeissä ja niin pois päin. Ei kyllä syödä melkein yhtään pika ruokaa mikä on kyllä ihan hyvä juttu ja he tekevät aamiaisen ja koulu lounaan joka päivä täällä. Olen kyllä asunut jo täällä neljässä eri perheessä, mutta en pitkiä jaksoja, kun oma perhe on mennyt kerran Islantiin ja kerran Hollantiin täällä ollessani. Mutta olen nauttinut niistäkin perheistä paljon olen päässyt kokemaan minkälaista on heidän perheen arki ja niin yhden perheen isä missä olin oli USA ilmavoimissa monta vuotta ja hän kertoi niistä paljon tarinoita. Sitten olin perheessä jossa iskä oli eläkkeelle jäänyt poliisi ja sitten nykyään on erittäin suosittu leipuri ja perhe oli tanskalainen niin pääsin syömään heidän kanssa täällä savustettua lohta.
Hinsdale eli kaupunki jossa asun on toi kiva tällainen pieni kaupunki länsi Chicagossa helppo päästä ihan kaikkialla esimerkiksi junalla pääsee vain 20 minuutissa Chicagon keskustaan. Vaikka junalla kulkeminen ei ollut kerran mikään elämän huikeimmista kokemuksista,
mutta kokemus kuitenkin. Ja koulu missä olen nyt on USAn yksi parhaimmista kouluista ja olen saanut sieltä todella paljon uusia ystäviä ja opettajatkin ovat erittäin mukavia menen kouluun joka päivä veljen kyydillä ja sitten kävelen takaisin, koska hänellä alkaa Cross Country harjoitukset.
Koulu ruokaan oli kyllä totuttelua joskus ostan oman ruokani joka on yleensä hamppari ja ranskalaisia ja sitten joskus host vanhemmat tekevät ruuan kouluun. Olin home comingissa joka meni hyvin menin sinne kavereitteni kanssa ja oli ihan kiva kokemus seuraavana odottaa prom.
Clubinkin kanssa menee myös hyvin puhun aina uusien ihmisten kanssa siellä ja todella mukavia ihmisiä siellä onkin jollain on muistoja Suomesta ja suomalaista urheilijoista se on todella vanha klubi mutta kumminkin erittäin kiva.

Menen joka viikko kokoukseen joka on koulu aikana perjantaina, mutta sen jälkeen kiirehdin takaisin kouluun eikä ole edes pitkä matka koulusta kävellä. En ole pariin viimeiseen viikkoon ollut kokouksessa kun on ollut muuta Rotary aktiviteettia esimerkiksi eilen olin Rotary Headquartersissa tutustumassa paikkoihin ja rotarin historiaan ja oli kyllä hauskaa. Ja sitten sitä ennen olin muiden vaihatreiden kanssa Museum of Sience and Industry joka oli kanssa erittäin mielenkiintoinen ja päästiin sinne ilmaiseksi, koska yksi mies minun klubista on rakentanut sinne replican ensimmäisestä lentokoneesta ja päästiin samalla miltä tuntuu olla pilotti simulaatiossa.

 

Yksi hauska asia myös tapahtui pari viikkoa sitten puhuin Case Ivesin kanssa elikkä meidän vanhan vaihtarin kanssa, että olisi kiva nähdä ja sitten hän tuli vaimonsa kanssa viikonlopuksi Chicagoon ja meillä oli todella hauskaa ja varsinkin oli hauskaa nähdä hänet ekaa kertaa 10 vuoteen hän kertoi kaikkia tarinoita hänen vaihto vuodelta ja minusta ja kyllä minä jotain asioita muistin, mutta sitten taas jotkut asiat tulivat ihan puskista. Menimme Chicago Aquariumiin ja sen jälkeen top golfiin joka oli kanssa ihan uusi asia ja hauska peli ja olihan sen jälkeen ihan pakko mennä katsomaan Suomi-Usa peliä Buffalo Wild Wingsiin naurettiin millä todennäköisyydellä juuri he ovat finaalissa pelaamassa kun nähdään.
Ja tulemme varmaan viellä tapaamaan ennen kuin lähden.
Juhlapyhätkin on ollut mukavia täällä esimerkiksi Thanksgiving vaikka en viettänyt sitä perheeni kanssa, koska olin toisessa perheessä sillon,
mutta hekin olivat töissä ja sitten päätin kysyä kaverilta jonka olin tavannut leirillä että voisinko tulla heidän perheen kanssa viettämään ja he sanoivat kyllä perheen mummi tykkäsi tosi paljon minusta, koska söin ihan kaikkea mitä oli tarjolla siinä vaiheessa ja sitten viellä kutsuivat minut jouluksi syömään, mutta siihen oli pakko sanoa ei. Meillä oli jo lentoliput varattuna siinä vaiheessa olimme menossa Coloradon Vailiin host äidin siskon luokse ja oli kyllä erittäin hauska heillä oli aivan järjettömän kokoine talos siellä meitä oli yhteensä 13 siellä ja kumminkin kaikille riitti tilaa ja omaa rauhaa ja näkymät olivat aivan huiput siellä. Lumikenkäilimme vuoren huipulle ravintolaan jonne pitää tehdä pöytä varaus monta kuukautta aikasemmin ja oli kyllä tosi raskas matka

koska olimme 2900metrin korkeudessa niin ilma oli todella tihetä. En kyllä päässyt laskettelemaan, koska lumikenkäilystä oli tullut paha rakkula jalkaan kenkien takia. Mutta silti menimme kuumille lähteille yksi päivä. Siellä kyllä iski pieni koti ikävä, mutta se lähti sitten hetken kuluttua pois kanssa. Sitten uusi vuosi meni kanssa hyvin olimme perheen kanssa juhlissa missä oli paljon minun High Schoolissa lapsia niin päätimme mennä pelaamaan jefua pihalle, koska siellä ei edes ollut lunta eikä kylmä. Mutta odotan innolla mitä loppu vuosi tuo toivottavasti paljon uusia asioita.

 

Share This