Toimitusjohtaja Hanna-Maija Harjuvaara miehensä kanssa esitteli tallin toimintaa.

Stable Nova on vuonna 2015 valmistunut 30 hevosen yksityistalli ja kilpailu- ja harjoittelukeskus Hyvinkään Hyyppärässä. Stable Nova sijaitsee Helsinki-Tampere moottoritien kupeessa vain 55 km Helsingistä. Alueella on vilkasta ratsastustoimintaa ja Hyvinkään Hevossairaala löytyy naapurista. Alueella on myös maastorata.

Lämpöeristetty maneesi on mitoiltaan 65 m x 42 m ja ratsastuskenttä 60 m x 70 m. Molemmissa on laadukas kuitukvartsipohja ja kansainvälisen tason estekalusto.

Kaikilla ratsastusalueilla, tarhoissa, tallissa ja kävelykoneessa on tallentava videovalvonta asiakkaiden ja hevosten turvallisuuden lisäämiseksi.

Tallissa on 30 kappaletta 14 neliön karsinaa. Karsinoissa käytetään kuivikkeena kutteria ja niissä on lisäksi kumimatot. Heinäruokinta on neljä kertaa päivässä, väkirehut jaetaan kolme kertaa päivässä. Hevoset saavat myös kauraa ja yksilöllisiä erikoisruokia.
Tallilla on hiekkapohjaiset tarhat, hevoset tarhataan puoli- tai kokopäiväisesti asiakkaan valinnan mukaan. Hevoset kävelevät viisi kertaa viikossa kävelykoneessa tallin puolesta.
Tallissa on kaksi solariumia ja neljä vesikarsinaa sekä laadukkaat sosiaalitilat asiakkaiden käytössä. Tallin henkilökunta huolehtii myös loimien ja muiden hevosvarusteiden pesusta tallin pesulassa. Tallipaikan hinta sisältää myös ykköstason kilpailujen lähtömaksut. Tallin koulutettu ja kokenut henkilökunta on paikalla 06:00 – 20:00.
Omistajilla on tallissa myös viisi omaa hevosta, joilla he kilpailevat ympäri Eurooppaa. Huippuhienoon hevoskuljetusautoon myös tutustuimme.

Teksti Raija Hätinen, kuvat Stable Nova

Share This