Kello on 5.03. Unikiintiö on tältä yöltä täynnä. Kun huoli puskee omasta riittävyydestä ja rakkaittensa hyvinvoinnista, on turha pyöriä sängyssä tyhjänpanttina. Sen sijaan voi vaikkapa kirjoittaa presidenttinä kirjeen johtamalleen rotaryklubille. Kirjeen pontimena on se, että olemme saaneet uuden toimintakauden alkuun ja että pandemian aiheuttama epävarmuus lyö leimansa aivan kaikkeen – myös rotarytoimintaan. 

Eilisiltana kokoonnuimme juhlimaan Finlaysonin Palatsille johtamiskoulutuksemme käyneitä nuoria naisia. Toukokuulta siirtynyt päätösjuhla saatiin nyt vietyä läpi, ja saatoimme 14. vuosikurssin oppilaat seuraavien haasteiden pariin, joista lähimmät lienevät yo-kirjoituksissa ja yhteishaussa. Suuret kiitokset jäsenillemme Heidi Kesolle, Erja Järviölle ja Lea Polsolle, jotka ovat luotsanneet vuodesta toiseen korkeatasoisen RYLA-projektiamme (Rotary Youth Leadership Awards).  

Päätösjuhlassa heitimme hyvästit myös viime vuosien kokoontumispaikallamme. Finlaysonin Palatsin muututtua tilausravintolaksi ei rotaryklubeilla ollut taloudellisia edellytyksiä jatkaa siellä, vaan edessä oli uuden paikan etsintä. Meidän uusi paikkamme on Linkosuon kokoustiloissa Näsilinnankadulla (tilat 9. kerroksessa, kulku ensi viikolla Buffet & Café Linkosuon kautta). Ensimmäisen kerran kokoonnumme Linkosuolle ensi tiistaina (25.8.) klo 17.15 alkaen. Juuri 60 vuotta täyttänyt Matti Apunen tulee kertomaan ensimmäisestä vuodestaan Tampereen yliopiston työelämäprofessorina. Matin tuntien häneltä löytyy kipakoita mielipiteitä yliopistoista ja varmasti monesta muustakin asiasta.  

Kokouksiimme voit tänä syksynä osallistua kolmella eri tavalla:  

1) Tulet Linkosuolle ja ruokailet, jolloin ilmoittaudut Doodlessa viimeistään edeltävän viikon perjantaina klo 12:een mennessä. (https://doodle.com/poll/22wtsuzu7emr25ez),  

2) Tulet Linkosuolle, vaikka et ole ilmoittautunut (pärjäät kahvilla tai teellä). 

3) Osallistut kokoukseen etänä kirjautumalla oheisesta Google Meet -linkistä, etäosallistuja pääsee kokoukseen klo 17.25 alkaen. (https://meet.google.com/iwg-iuey-vgd) 

Suositeltavin tapa on tietenkin tulla paikan päälle keskustelemaan ja ruokailemaan. Sellaisenahan Rotary alkoi Paul Harrisin ideoimana viime vuosituhannen alussa – yhteen kokoonnuttiin yhteisön kehittämiseksi, uuden oppimiseksi ja ystävyyden lujittamiseksi. Annoshinta on tällä kaudella huokea, vain 10 euroa. Lisäksi klubi maksaa tilasta vuokraa, ja tällä tavoin subventoimme jäsentemme aktiivisuutta. Tietenkin seuraamme tarkasti osallistujamääriä ja otamme vastaan palautettanne uusien kokous- ja ilmoittautumiskäytäntöjen toimivuudesta.  

Vaikka perinteitä on syytä vaalia, pitää Rotaryllakin olla kykyä uudistua. Nämä kaksi muuta osallistumisen muotoa ovat reagointia siihen, että monet jäsenemme ovat hektisessä asiantuntijatyössä eivätkä pysty välttämättä irrottautumaan fyysiseen kokoukseen, saati ennakoimaan osallistumistaan. Paikan päälle voi siis tulla ex tempore, ja valtaosaan kokouksistamme voi osallistua myös etänä. Koko syyskauden ohjelma on julkaistu verkkosivuillamme, joten laitahan almanakkaan sieltä sinua kiinnostavat esiintyjät ja innostavat tapahtumat.    

Tämän rotarykauden yksi kohokohdista on lauantaina 31. lokakuuta Suomalaisella klubilla järjestettävä 25-vuotisjuhlamme. Vietämme ikimuistoisen illan pohtien järjestömme ja klubin tulevaisuutta, muistaen ansioituneita jäseniämme ja nauttien oivasta ruoasta, juomasta, seurasta ja ohjelmasta. Toivottavasti sinulla on mahdollisuus olla kanssamme tuolloin (kutsu myös aveceille).  

Lopuksi vielä muutama miete epävarmuudesta. Olemme julkaisseet koko syksyn kattavan ohjelmarungon ja lyöneet lukkoon vuosijuhlapäivämme tietoisina siitä, että koronaepidemian yltyminen saattaa romuttaa suunnitelmamme. Onneksi on olemassa varasuunnitelma ja varavarasuunnitelma. Osa kokouksistamme on jo sovittu pidettäväksi täysin etänä, ja pystymme muuttamaan loputkin kokouksistamme sellaisiksi. Myös vuosijuhlamme voimme siirtää tuonnemmaksi. Jos sen viettäminen ei ole turvallista sisätiloissa ensi keväänäkään, niin juhlitaan ulkosalla kesäkuussa. Koronasta huolimatta, tavalla tai toisella kokoukset pidetään ja juhlat pidetään. Palvelutoimintaamme ohjaavat tietenkin vastuullisuus ja turvallisuus, ja klubimme hallituksen johdolla sopeutamme toimintamme kulloiseenkin tautitilanteeseen.  

Vuosi 2020 on tähän mennessä ollut poikkeuksellisen rankka. Pandemia on aiheuttanut valtavat menetykset globaalisti, mutta on sillä ollut järisyttäviä vaikutuksia meidänkin yhteiskuntaamme. Polion torjunnasta tunnettu ja palvelua korostava Rotary voi olla yksi kanava tarjoamassa apua tähän hetkeen ja rakentamassa luottamusta tulevaan. Epävarmuudessakin pitää säilyttää kykynsä toimia ja muistaa tarkoituksensa. 

Epävarmoista mietteistä huolimatta toivon sinulle antoisaa vuotta Tammer Novan jäsenenä. Nähdään toisiamme ja kuullaan toisistamme!

Rotaryterveisin,

Kari Koljonen

Tammer Novan presidentti 2020-21

050-3451504

Share This