Hyvät rotarit, hyvät Rotaryn ystävät

Sydämellisesti tervetuloa tänään juhlimaan sekä Tammer Novan vuosipäivää että maailman poliopäivää.

Näihin aikoihin, 23 vuotta sitten, Tammer Novasta tuli värikkäiden vaiheiden jälkeen rotaryklubi. Klubin syntyvaiheet ei olleet helpot, mutta ehkä siksi tästä klubista kasvoi erityislaatuinen klubi tamperelaisten rotaryklubien joukkoon.

Klubimme on iloinen voidessaan juhlistaa vuosipäiväänsä kokoontumalla tänään ystäviemme ja tuttaviemme kanssa tälle yhteiselle illalliselle.

Halusimme viettää vuosipäiväämme tänään – vaikka meistä tulikin rotaryklubi 1.11. – koska tänä päivänä voimme samalla juhlistaa rotareiden usean vuosikymmenen mittaista työtä polion poistamiseksi.

Tiedämme, että me rotarit emme ole ainoita, jotka työskentelevät tämän tavoitteen eteen, mutta tiedämme myös, että tämä projekti syntyi rotareiden aloitteesta, ja että me teemme tämän tavoitteen eteen paljon: teemme isoja ja pieniä tekoja ja annamme isoja ja pieniä lahjoituksia.

Maailma tarvitsee edelläkävijöitä, näkijöitä, unelmiin uskojia, yhteistyöhön kykeneviä, asioita aikaansaavia ihmisiä. Me rotarit olemme, voimme olla, tällaisia ihmisiä.

Ovat tavoitteemme minkäkokoisia tahansa, yhdessä voimme jalostaa niitä eteenpäin. Ei tuloksia mitata siten, että vain suuret hankkeet ovat merkityksellisiä. Mutta meidän on uskallettava avoimesti iloita myös niistä saavutuksista, joilla todella on maailmankin mittakaavassa merkitystä. Kun polio – toivottavasti pian – saadaan poistetuksi maailmasta, me 1,2 miljoonaa rotaria yhteistyökumppaniemme kanssa olemme tehneet jotain todella merkityksellistä. Siitä kannattaa uskaltaa myös kertoa muillekin kuin toisille rotareille.

Koska tulevan kauden presidenttimme Miia Rajala toimii illan juontajana, en kerro teille illan ohjelmasta kuin sen, että meillä on täällä kaksi innokasta arpojen myyjää – Tarja ja Jonna – jotka toivovat kanssamme, että kaikki osallistuvat illan arpajaisiimme. Ja arvaatte varmaankin, että arpajaisten tuotto ohjataan Rotarysäätiön poliorahastoon.

Viihtykää, hyvät ystävät! Toivotan teille kaikille mukavaa iltaa. Kiitos, että olette täällä tänään!

Malja Tammer Novalle, malja rotareille ja rotareiden hyvää tekevälle työlle! 

Tammer Novan vuosijuhla ja Maailman poliopäivä 24.10.2018, Silja Minkkinen-Poikolainen, Tammer Novan presidentti 2018 – 2019

Share This